Iulia Tarcea, propusă președinte ICCJ. Decizia îi aparține lui Iohannis

Iulia Tarcea, propusă președinte ICCJ. Decizia îi aparține lui Iohannis
Publicat: 08/09/2016, 12:44

Iulia Tarcea, singurul candidat pentru conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a susținut, joi, interviul în fața Secției de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorii consiliului votând-o în unanimitate pentru preluarea postului.

„Doresc să o felicit pe doamna președinte Tarcea în misiunea pe care o va avea și cred că va face o treaba foarte bună. A fost vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție și cred că va păstra Înalta Curte la nivelul de profesionalism și de recunoaștere în sistemul judiciar de care curtea se bucură astăzi”, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună, la finalul interviului.

În prezent, Iulia Tarcea este vicepreședinte al ÎCCJ dar și judecătorul care asigură interimatul la conducerea instanței supreme.

„Mi-am propus multe și numai de bune intenții. Recunosc că acum am emoții. Am un proiect de management, este evident una dintre soluțiile pentru depunerea candidaturii”, a declarat jurnaliștilor Iulia tarcea înainte de interviu.

Postul a rămas vacant după ce Livia Stanciu, fostul președinte al instanței supreme, a cerut eliberarea din funcție prin pensionare, ulterior preluând funcția de judecător al Curții Constituționale. Dacă votul secției va fi favorabil, propunerea va fi trimisă președintelui României, Klaus Iohannis, cel care va decide dacă semnează decretul de numire în funcție.

„Ca vicepreședinte al ÎCCJ, am făcut echipă bună cu fostul președinte, am avut relație excelentă cu celălalt vicepreședinte. Am avut o bună relație cu președinții de secție. Am reusit să creez o bună relație între președinții secțiilor și între secții. Am condus toate completele de 5 judecători în materie civilă. Am reușit să creez un sistem funcțional de comunicare între cele trei secții”, le-a spus Iulia Tarcea judecătorilor din CSM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase