Iurie Darie a fost din nou intubat, prognosticul este rezervat spun medicii

Iurie Darie a fost din nou intubat, prognosticul este rezervat spun medicii
Publicat: 19/06/2012, 11:05
Actualizat: 19/06/2012, 14:30

Actorul Iurie Darie a fost din nou intubat, întrucât nu mai putea respira, prognosticul rămâne în continuare rezervat, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Florian Bica.

Medicii de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, unde actorul Iurie Darie este internat de sâmbătă, l-au detubat luni, după ora 16.00, pentru a vedea dacă poate să respire singur. Intervenția pentru detubare a fost amânată pentru după-amiază întrucât actorul era în comă indusă și nu răspundea la stimuli.

După câteva ore în care Iurie Darie a reușit să respire fără aparate, luni, în jurul orei 22.00 a fost necesară reintubarea actorului.

„L-am detubat după ora 16.00, a trecut ceva timp și a respirat binișor. Totuși, în jurul orei 22.00, Iurie Darie a fost conectat din nou la aparate. Este un pacient cu probleme grave de sănătate”, a spus medicul Florian Bica.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni” declarase, luni dimineață, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în ușoară ameliorare, este conștient, dar prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei și a patologiei asociate.

El a precizat că obturarea tubului de drenaj este o complicație care poate să apară în astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.

Medicul Florian Bica a mai spus că deocamdată nu poate fi luată în discuție o intervenție chirurgicală.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), cu o ambulanță, după ce a acuzat dureri în piept și probleme de respirație. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicație postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.

El a fost transferat, sâmbătă seară, de la SUUB la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, unde în 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condițiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecința afecțiunii mai vechi, pentru care a fost operat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni” declara că starea actorului este gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost internat din 10 mai până în 31 mai la Spitalul de Urgență „Bagdasar-Arseni” din Capitală. În 21 mai, Iurie Darie a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.

Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producții cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în „Nepoții gornistului” – în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu și pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum „S-a furat o bombă” (1961), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” (1971), „Frații Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morții” (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanți regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audiența prin roluri memorabile în piese precum „Troilus și Cressida”, „Umbra” și „Pălăria”.

Iurie Darie s-a remarcat și în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul își etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.

În 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelență pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Românești – festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră, iar în 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebrităților – Walk of Fame din Capitală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea