Jandarmii ca niște BRUTE, îi lovesc și îi ELECTROCUTEAZĂ pe ELEVII cu probleme PSIHICE. Conducerea unui liceu din Bihor, DEMISĂ

Publicat: 08/11/2018, 19:48

Elevii care suferă de boli psihice din internatul Liceului Tehnologic Special nr. 1 din Oradea, ar avea parte de abuzuri teribile, potrivit senatorului USR, Vlad Alexandrescu. Copii cu grave probleme psihice care în locul tratamentului unor specialiști, primesc lovituri și șocuri.Acum câteva săptămâni a avut un loc un incident oribil în care un elev de la Arte și Meserii a obligat pe unul dintre copiii cu retard mintal să îi fac sex oral unui alt coleg cu probleme psihice. Conducerea liceului a fost demisă de ISJ Bihor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții ISJ Bihor au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că abuzurile asupra copiilor sunt anchetate de organe abilitate.

„În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea, de către echipe de inspectori școlari în mai multe rânduri, ultima având loc miercuri, Consiliul de Administrație al ISJ Bihor a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unității de învățământ. Decizia s-a luat în urma unei evaluări manageriale și administrative realizate la nivelul conducerii unității de învățământ.

În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public privind eventualele forme de abuz asupra elevilor din această unitate de învățământ, precizăm că există anchete în desfășurare coordonate de către organele abilitate”, au spus sursele citate.

Într-o postare pe Facebook, senatorul USR, Vlad Alexandrescu, intitulată „Jandarmeria aplică electroșocuri copiilor cu probleme psihice” se arată că la liceul tehnologic pentru elevi cu nevoi speciale în Oradea copiii ce suferă de autism, de retard mintal sau alte afecțiuni psihice vin „pentru că au nevoie de atenție specială și pentru a se putea integra mai ușor în societate”.

„Acum câteva săptămâni a avut un loc un incident oribil în care un elev de la Arte și Meserii a obligat pe unul dintre copiii cu retard mintal să îi fac sex oral unui alt coleg cu probleme psihice. Totul în plină zi, în curtea liceului presărată cu camere video. Sesizarea a fost făcută abia după o săptămână, iar agresorul a fost arestat preventiv. Ce face conducerea școlii? În loc să se preocupe de consilierea psihiatrică a victimelor ori să facă o anchetă pentru a vedea de ce elevii nu erau sub supravegherea profesorilor, primul lucru pe care îl face este să apeleze la Jandarmerie pentru a asigura paza liceului. Așa-zisa pază a forțelor de ordine este asigurată doar noaptea și doar în internat”, a subliniat Alexandrescu.

Potrivit acestuia, lucrurile nu s-au schimbat deloc în bine, ci, din contră, a primit sesizări scrise din partea unor părinți care precizau că jandarmii care ar trebui să-i protejeze pe copii „îi abuzează în cel mai teribil mod cu putință”.

„Din relatările lor, jandarmii se comportă ca niște brute, intră în camerele copiilor, le aplică lovituri și îi electrocutează cu electroșocuri. Copii cu grave probleme psihice care în locul tratamentului unor specialiști, primesc lovituri și șocuri. Jumătate din elevii liceului special provin din centre de plasament. Ei nu au părinți care să-i ducă la spital, să vadă dacă sunt bine sau să le îngrijească rănile. Ei nu au nicio voce cu care să strige după ajutor. Fără sesizările părinților, ar rămâne în acest iad fără ca nimeni să știe de suferința lor”, a menționat senatorul USR.

Acesta a anunțat că a făcut o plângere la Parchetul din Bihor și a sesizat Avocatul Copilului, Autoritatea Naționalâ pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

.

Miercuri seara, Vlad Alexandrescu a postat un alt mesaj pe Facebook în care a scris că, în urma sesizărilor sale, Jandarmeria Bihor a dat un comunicat că nu jandarmii au fost cei care i-au bătut pe copiii liceului din Oradea cu bâte și electroșocuri, iar Consiliul Județean Bihor a informat că nici firma privată de pază angajată de ei nu are nicio vină.

„Dar nu am văzut încă niciun comunicat al vreunei instituții revoltate care să sară în apărarea unor copii autiști, cu retard mintal, sau cu alte afecțiuni psihice, pentru că au fost bătuți și electrocutați în internatul școlii în care învață. Grija principală a autorităților e să scoată basma curată atât Jandarmeria, cât și firma privată de pază. Părinții îmi scriu despre abuzurile oribile și au poze, screenshot-uri cu mesajele de frică ale copiilor și un certificat medico-legal cu leziunile unui copil. Jumătate dintre copii internați nu au părinți care să scrie cuiva din exterior sau să facă reclamații, pentru că sunt orfani institutionalizați. Copiii înșiși nu pot exprima ce au pățit, altfel decât prin strigăte, pentru că suferă de acele afecțiuni psihice”, a mai arătat senatorul USR.

Alexandrescu a precizat că violențele asupra copiilor sunt anchetate, în prezent, de procurorii din Bihor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?