„Jihadistul” Luigi se interesa pe Facebook de unde să cumpere AK și „grenăzi” și ar fi vrut să devină martirul Statului Islamic. REFERAT

Publicat: 09/12/2015, 11:48

Tânărul Luigi Constantin Boicea, 17 ani, elev la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, a fost reținut de procurorii DIICOT sub acuzația de promovare a propagandei teroriste, el fiind audiat marți seară la București, în prezența unui psihiatru. Procurorii arată că radicalizarea islamistă a tânărului s-a petrecut foarte repede, el ajungând să publice pe Facebook și pe alte rețele de socializare mesaje de propagandă ale Statului Islamic, precum și imagini și filme cu execuțiile grupării teroriste. De asemenea, el se interesa de unde poate să cumpere arme și și-ar fi exprimat disponibilitatea de a deveni „martir” al Statului Islamic, executând un atac în locurile unde luptă teoriștii (Siria sau Irak) sau în Europa, la ordinul grupării teroriste.

„Boicea Luigi Constantin și-a arătat disponibilitatea de a deveni martir al Statului Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care acesta acționează, pentru a lupta alături de ei, cât și prin sacrificiul său în state din Europa, la ordinul membrilor Statului Islamic. În acest sens, acesta s-a interesat de modul în care poate achiziționa arme de tip AK, grenade, veste antiglonț și de asemenea a studiat modalitatea în care poate fi construită artizanal o bombă. Totodată, a proferat amenințări la adresa unor persoane publice, care au criticat acțiunile Statului Islamic, Boicea Luigi Constantin postând amenințări pe siteurile unde aceștia apar”, susțin procurorii DIICOT.

Procurorii arată câteva dintre mesajele și postările tânărului craiovean, care au un aspect nu tocmai lucid. Pe Facebook și Google Plus, Luigi Boicea își luase numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan sau Umar Al-Rumaani, el postând mesaje amenințătoare și susținând crimele Daesh. Printre altele, tânărul a postat mai multe înjurături la adresa lui Nelson Mondialu (interlop din Cluj devenit popular pe internet), cerându-i să nu mai apară în haine arăbești. Într-un alt mesaj, el i s-a adresat președintelui Klaus Iohannis, spunând că este responsabil pentru bombardamentele din Siria, pentru că s-a alăturat Coaliției.

„Klaus Iohannis, prin aderarea la coaliția ce luptă împotriva Statului Islamic, este responsabil de sângele iudeilor, creștinilor și musulmanilor ce sunt uciși pe nedrept din pricina bombardamentelor voastre„, scria tânărul craiovean, pe Facebook.

„Auzi, ai idee cam cât ar costa 2 AK-uri, 2 veste, 10 încărcătoare și 8 grenăzi?”

Tânărul craiovean se interesa pe Facebook despre cum poate achiziționa armament și se lăuda că știe să facă bombe artizanale, conform mesajelor prezentate de procurorii DIICOT.

„Auzi, ai idee cam cât ar costa 2 AK-uri, 2 veste, 10 încărcătoare și 8 grenăzi?”, scria el într-un mesaj, sub numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

„Ești conștient că știu să fac o bombă folosind doar 2 telefoane/unu ca emițător și altu ca declanșator plus încă 2, 3 canistre de gas. Sau molotov”, este un alt mesaj prezentat de procurori.

„Acesta a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă, prin însușirea credinței islamice și convertirea la Islam, aderarea la ideologia radical islamistă și la cauza jihadistă promovată de gruparea teroristă Statul Islamic, respectiv asumarea călătoriei personale/implicării în acțiuni teroriste. Suspectul a promovat în mod sistematic în public ideologia radical islamistă, prin postarea în mediul online, prin intermediul unor rețele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, înregistrări audio-video reprezentând activități, acțiuni armate violente și de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, cu intenția de a le face cunoscute și a determina câștigarea de noi adepți, capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte, ca cele a căror promovare prin propagană a realizat-o„, arată procurorii DIICOT.

După convertirea la Islam, și-a schimbat stilul de viață, izolându-se. „Și-a arătat disponibilitatea de a deveni martir al Statului Islamic”

Procurorii DIICOT povestesc că Luigi Boicea și-a schimbat stilul de viață după convertirea la Islam, el ajungând să poarte haine specifice teroriștilor Statului Islamic. Tânărul ar fi încercat să intre în contact cu membri sau adepți ai Statului Islamic, spun procurorii, arătându-se disponibil să devină martir la comanda lor, în Europa sau în locurile unde aceștia luptă – Siria sau Irak.

„După convertirea la islamism, Boicea Luigi Constantin și-a schimbat stilul de viață, izolându-se de societate și familie, identificându-se cu Statul Islamic și vorbind permanent în numele acestuia. Și-a negat apartenența la comunitate și la modul de viață al familiei. În acest sens, a început să poarte în public ținută specifică musulmanilor, să se afișeze pe rețelele de socializare îmbrăcat cu însemne ale Statului Islamic. Pe parcursul radicalizării sale, sub anonimatul unor nume a căror etimologie este arabă, și-a creat mai multe conturi pe rețelele de socializare, încercând la început să intre în contact cu membri sau adepți ai Statului Islamic, ulterior, pe fondul radicalizării sale profunde ajungând să convingă noi persoane, prin propagandă și promovare a islamismului extremist, să devină adepți ai Statului Islamic. Succesiv, conturile acestuia au fost închise de administratorii rețelelor, din cauza conținutului mesajelor acestuia”, arată procurorii DIICOT.

„În cadrul procesului de radicalizare, Boicea Luigi Constantin a alocat un timp foarte mare accesării și vizualizării unor materiale de propagandă a Statului Islamic, ce prezentau execuții prin decapitare, incendiere, împușcare și antrenamente specifice, preluând în limbajul public mesajele cuprinse în propagandă„, mai spun procurorii.

Viața lui Luigi, reconstituită din postările pe net. De la puștiul fotbalist care căuta „oameni happy” la Islam

Într-o postare pe un blog, Luigi Constantin Boicea povestește că s-a convertit la Islam și și-a luat numele Omar al-Faruq, după ce l-a cunoscut pe un anume Omar Hamadi. El povestește că plănuia să își ia Bacalaureatul și carnetul de conducere, apoi să plece să studieze Islamul la Universitatea din Medina, Arabia Saudită.

Omar al-Faruq este numele unui fost terorist al-Qaeda, unul dintre locotenenții lui Osama bin Laden, care a fost ucis de trupele britanice la Basra, în Irak.

Elevul are mai multe postări în limba arabă pe diverse bloguri și forumuri obscure, folosind numele său real. În alte postări, făcute cu ani în urmă, el căuta oameni pentru a-și face o formație de rap. În 2012, Luigi scria pe un popular forum: „Salut sunt boicea luigi constantin. Dar mi se spune GeyGey, sau GeyPy! Sunt aici ca să caut câțiva oameni happy. Vreau să fac o trupă formată din 3 4 5 oameni care cantă rap bine”.

Tot în 2012, pe același forum, tpu.ro, Luigi spunea că a făcut fotbal, dar a fost nevoit să se lase pentru că are diabet zaharat tip 1. El îi întreba pe forumiști: „Sfătuiți-mă și pe mine mai concret, sănătate=Viață armonioasă sau Sport=Bani,Femei, Faimă, Etc.”.

„Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost Luigi Constantin Boicea și am 16 ani și jumătate. M-am născut și am crescut creștin ortodox și am devenit muslman după ce am găsit adevărul”, scria tânărul, în ianuarie 2014, pe blogul Gazda Islamică, unde a postat și o fotografie cu el.

Tânărul ridicat de procurorii DIICOT marți dimineață povestește, în limba arabă, cum a devenit musulman.

„Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (…) care stăpânea bine limba română. (…) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria și pentru că am trăi într-o țară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată și, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă”, spune tânărul.

El povestește că a urmărit pe internet evenimentele din Siria și că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a șocat.

„După cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a întâmplat în Siria și că nu reprezintă Islamul și apoi am încercat să găseasc musulmanii din Craiova/România și îi mulțumesc lui Allah că am găsit-o pe sora (Damian Maya)”, afirmă băiatul.

Tânărul spune că i-a povestit acesteia despre informațiile obținute și i-a spus că vrea să știe mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.

„Îi mulțumesc lui Allah, a fost de acord să mă învețe cum să devin musulman și după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (…) Mulțumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (…)”, mai scrie tânărul.

El mai povestește că i-a spus mamei sale despre cât de frumos este să fii musulman și au avut o discuție îndelungată pe această temă. De asemenea, spune că a avut de ales între relația cu tatăl său și islamism și a ales „viața cu Allah”.

„Am ales viața mea cu Allah. (Tatăl meu-n.r) mi-a spus o mulțime de cuvinte dure, că nu sunt fiul său și că el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu și bunica mea”, mai scrie băiatul.

Tânărul povestește și despre planurile sale, după ce va împlini 18 ani: „La 18 ani, după finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul și permisul de conducere și apoi vreau să merg la Universitatea Islamică din Medina (cu voia lui Allah), în scopul de a salva Coranul Sfânt și cărțile Hadith și Islamul, în scopul de a cunoaște povestea completă și a devenit un predicator islamic”.

Băiatul obișnuia să intre și pe diverse forumuri, unele dintre acestea accesate de pasionați de jocuri pe calculator. Pe unul dintre acestea a scris, în iulie 2012, că nu mai vrea să depindă de părinții săi: „Vă salut pe toți membrii și vizitatorii acestui site. (…) am 14 ani și caut ca pe la 15 ani să nu mai depind de părinți. Am aflat că există și un serviciu în care tu esti tester de jocuri, pe scurt testezi jocuri. Am mai căutat chestii pe net să văd și am găsit că nu trebuie să ai studii superioare, ci doar 12 clase, bacu nu conteaza. Sunt din Craiova și cine mă poate ajuta sau are o idee despre ce vorbesc eu aici iî rog din suflet să își spună ideea. Am mai aflat că lucrezi 8 ore pe zi și esti plătit cu 100 de dolari pe oră„.

În 2012, când avea 14 ani, Luigi posta acest mesaj pe forumul tpu.ro: „Salut sunt boicea luigi constantin. Dar mi se spune GeyGey, sau GeyPy! Sunt aici ca sa caut cativa oameni happy. Vreau sa fac o trupa formata din 3 4 5 oameni care canta rap bine, si stie sa compuna. Daca vreti ma cautati pe skype voolume3. Dar neaparat sa aveti skype + microfon. Id meu de skype e : NathanXDC3. Hai salut”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...