JOBURI. O agenție de recrutare a forței de muncă din Asia cere ajutorul companiilor româneşti pentru angajarea muncitorilor blocaţi în ţara noastră

JOBURI. O agenție de recrutare a forței de muncă din Asia cere ajutorul companiilor româneşti pentru angajarea muncitorilor blocaţi în ţara noastră
FOTO - caracter ilustrativ: personal-calificat.ro/Work From Asia
Publicat: 02/06/2020, 16:54
Actualizat: 03/06/2020, 17:16

Au trecut aproape trei luni de la declanşarea crizei de pe piaţa de muncă din România, pe fondul pandemiei de COVID-19, printre cei afectați fiind și zeci de muncitori provenind din Asia, care în acest moment sunt blocați în țara noastră, fără bani și fără cioburi.

În acest context, Work From Asia – o agenţie de plasare a forței de muncă asiatice în țara noastră – încearcă să îi ajute pe aceștia, prin angajarea lor de către diverse companii românești.

De la bucătari, la ajutor de bucătari, ospătari, personal de curăţenie, ambalatori, sortatori, manipulanţi marfă, operatori utilaje, electricieni industriali, personal pentru linia de producţie şi muncitori necalificaţi în agricultură şi zootehnie, cu toţii au nevoie de un loc de muncă.

,,De la începutul crizei am făcut tot posibilul pentru a le asigura acestor oameni şansa de a avea un trai decent, atât ei, cât şi familiile lor de acasă, pentru care au venit să muncească în România. Este o situaţie fără precedent, în care cu toate că am luat legătura cu fabrici, companii şi membrii cheie ai comunităţilor de business locale, încă mai există muncitori asiatici care acum nu mai au un contract de muncă. În astfel de momente este crucial să facem cu toţii front comun. Cred cu tărie că sunt antreprenori şi business-uri care au nevoie de serviciile acestor oameni şi că este important să-i ajutăm fiecare cum putem”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work From Asia.

Încă din 2010, Work From Asia – parte integrantă a grupului de firme ISROM gROUP – a intermediat sute de contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, asigurând forţă de muncă din ţări precum Filipine, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

Mai mult, agenția urmărește întreaga evoluţie a muncitorilor asiatici pe teritoriul României, din momentul intrării lor în ţară și până la plecare.

Aproape 40 de muncitorii din Sri Lanka au fost angajați la Jucu, , după ce inițial au fost duși la aeroport pentru a pleca acasă

Această situație grea a cetățenilor asiatici amintește de cazul celor aproape 40 de muncitori din Sri Lanka, în căutarea unui loc de muncă,  plimbați de la Botoșani până la București, pentru a ajunge mai apoi la Cluj-Napoca.

La sfârșitul lunii mai, 36 de cetățeni din Sri Lanka au fost transportați cu două autocare de la Botoșani la Aeroportul Otopeni, unde au realizat că nicio cursă comercială nu poate să-i ducă acasă și nicio cursă charter nu era pregătită pentru ei.

Cetățenii au fost cazați la un hotel de lângă aeroport și apooi li s-au găsit locuri de muncă. 34 dintre ei vor lucra în la fabrica italiană de electrocasnice de la Jucu, în județul Cluj, iar doi la București.

Compania italiană susține că mesajul pe care vrea să-l transmită, angajându-i pe cei 34 de muncitori, este că și în România se poate munci. Mesajul este adresat cu precădere pentru românii care pleacă la muncă în străinătate, a anunțat compania.

Pentru găsirea locurilor de muncă pentru cei 36 de singalezi care au fost concediați de la firma din Botoșani la care lucrau, după ce unul dintre ei a fost infectat cu coronavirus și au fost nevoiți cu toții să stea în izolare pentru trei săptămâni, s-a implicat personal ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Spor la treabă și să vă bucurați sănătoși de banii munciți! Să aveți toți încredere că România respectă oamenii care muncesc. Nu este întotdeauna ușor, nu toate experiențele la muncă sunt lipsite de provocări dar, până la urmă, când totul se termină bine, merită să avem încredere că lucrurile și oamenii buni vor învinge. Întotdeauna. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Tuturor”, a tranmis ministrul Muncii.

FOTO: personal-calificat.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Elevul român de 13 ani, plecat în excursie cu clasa în Austria, găsit mort în...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Ceapa a devenit aliment de lux! Țara în care această legumă a ajuns să coste...
Anunț important pentru elevi! Banii de pe tichetele educaționale intră în luna decembrie. Data la...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Cercetătorii au descoperit CÂRTIȚA AURIE! Cât de RAR este ANIMALUL?
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
Vremea se răcește brusc. Vine urgia peste România
Băiatul-profet, care ar fi prezis pandemia de Covid-19, are vești sumbre în legătură cu 2024....
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...