Judecătoarea ARESTATĂ pentru șantaj și corupție sexuală, verificată în 2006 de CSM, care a constatat că nu a comis o ilegalitate

Judecătoarea ARESTATĂ pentru șantaj și corupție sexuală, verificată în 2006 de CSM, care a constatat că nu a comis o ilegalitate
Judecătoarea Carmen Mladen, reținută de DNA pentru șantaj, a fost în 2006 în atenția Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a apărut într-o fotografie în timp ce cobora din mașina unui bărbat ce urma să aibă un proces, CSM stabilind atunci că magistratul nu a comis o ilegalitate.
Publicat: 14/06/2012, 15:15
Actualizat: 14/06/2012, 15:15

Judecătoarea Carmen Mladen, reținută de DNA pentru șantaj, a fost în 2006 în atenția Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a apărut într-o fotografie în timp ce cobora din mașina unui bărbat ce urma să aibă un proces, CSM stabilind atunci că magistratul nu a comis o ilegalitate.

Presa locală relata la acea vreme că, 14 februarie 2006, judecătoarea Carmen Mladen a fost surprinsă în momentul în care cobora din mașina lui Ilie Ion. Controversa a apărut în momentul în care s-a aflat că judecătoarea ar fi urmat să dea o decizie într-un dosar în care respectivul bărbat era parte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Carmen Mladen a fost atunci verificată de către Consiliul Superior al Magistraturii, care a constatat că judecătoarea nu a săvârșit nicio abatere sau ilegalitate.

Bărbatul care a fost implicat la acea dată în scandal a negat și neagă și acum vreo implicare alături de magistrat și consideră că toate lucrurile care s-au spus la acea vremea au fost false.

„Nu este nimic adevărat, așa cum am afirmat și în 2006, când au fost acele incidente. Eu cred că sunt ceva făcături, și nu pentru mine, pentru doamna judecător. Eu o cunosc pe această doamnă judecator de peste 25 de ani. Lucram la Penitenciarul Craiova când dumneaei avea relații cu penitenciarul și venea destul de des, ba în comisii de eliberare condiționată, ba în diferite activități pe care noi le organizam cu Ministerul Justiției, cu Judecătoria. De unde și până unde acele făcături, nu mi-am dat seama nici până în ziua de azi”, a spus bărbatul.

Ion Ilie, bărbatul pentru care Carmen Mladen a intrat în atenția CSM, crede că judecătoarea nu este vinovată nici pentru faptele pentru care a fost reținută joi de procurorii anticorupție.

Totodată, un avocat s-a declarat șocat de vestea reținerii judecătoarei pentru șantaj.

„Raportându-ne la gravitatea faptei, nu pot să spun decât că sunt surprins, poate să meargă o astfel de părere și spre ideea de șoc, întrucât și eu îmi desfășor activitatea în domeniul juridic și aș fi vrut să nu aflu niciodată, nici măcar sub formă de suspiciune, că un coleg care își desfășoară activitatea într-o astfel de breaslă este capabil să săvârșească o faptă pe care nu o mai calific. Este nedemn și cred că nu poate în niciun fel să aibă o explicație, o scuză persoana care procedează astfel. (…) eu cred că pata neagră este pusă pe propria persoană, pe individualitatea sa, și nicidecum pe instanță, pe Curtea de Apel”, a declarat Constantin Belu, avocat și profesor.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Craiova, Aurel Ilie, a spus, la rândul său, că nu cunoaște „niciun amănunt despre această cauză”.

„Conform dispozițiilor legii, în momentul în care se va decide o eventuală arestare urmează să se ia în discuție suspendarea din funcția de judecător, suspendarea pe care o poate decide doar CSM. Curtea de Apel Craiova nu cunoaște niciun amănunt despre această cauză, nu avem până la această oră, din câte știu eu, un comunicat oficial al DNA”, a declarat Aurel Ilie.

Judecătoarea Carmen Mladen de la Secția civilă a Curții de Apel Craiova a fost reținută de procurorii DNA, alături Ionel Stoian, iar joi Curtea de Apel București va decide dacă cei doi vor fi arestați, sub acuzația de șantaj.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, judecătoarea Carmen Mladen a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o șantaja din 28 mai, împreună cu Ionel Stoian, căreia i-a spus că va face publice fapte compromițătoare dacă nu primește banii.

În perioada 28 mai – 12 iunie, Carmen Mladen și Ionel Stoian „au constrâns, în mod repetat, o persoană denunțătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub amenințarea că vor da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru respectiva persoană”, au precizat procurorii.

Cei doi au obținut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiți miercuri de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeași zi, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, Carmen Mladen este acuzată că ar fi întreținut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunoștință că sunt căsătoriți. Ulterior, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile lor.

Carmen Mladen a candidat în ianuarie și, ulterior, în august 2011 pentru un post de judecător la Secția comercială a Înaltei Curți de Casație și Justiție. ICCJ a formulat în august 2011 atunci aviz negativ în cazul judecătoarei Mladen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?