Judecătorii DIZOLVĂ firma Hexi Pharma. Flori Dinu, directorul companiei, condamnată la TREI ANI de închisoare cu EXECUTARE

Judecătorii DIZOLVĂ firma Hexi Pharma. Flori Dinu, directorul companiei, condamnată la TREI ANI de închisoare cu EXECUTARE
Publicat: 30/01/2019, 16:03
Actualizat: 25/03/2019, 21:17

„Aplică inculpatei SCHexi Pharma CoSRL pedeapsa amenzii penale de 1.600.000 lei la care adaugă sporul de 1/3 din suma celorlalte două amenzi penale, urmând ca în final inculpata să execute pedeapsa amenzii penale rezultantă de 2.600.000 lei. Dispune dizolvarea persoanei juridice SCHexi Pharma CoSRL,” se arată în minuta instanței Tribunalului București. Decizia poate fi contestată.

Judecătorii au dispus condamnarea directorului HexiPharma, Flori Dinu, la 3 ani de închisoare cu executare, fiind menținută și măsura controlului judiciar pentru aceasta. Și Mihail Leva, director de producție la Hexi Pharma, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Și pentru acesta a fost menținut controlul judiciar.

SC Hexi Pharma Co SRL a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii a 340 de infracțiuni de înșelăciune, dintre care 7 cu consecințe deosebit de grave, a infracțiunii de uz de fals (61 acte materiale), precum și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Directoarea companiei, Flori Dinu, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 acte materiale) și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Mihai Leva, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) și pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În perioada 1 iunie 2010 – 6 mai 2016, inculpata SCHexi Pharma CoSRLa indus în eroare reprezentanții a 340 de unități sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă”, arată procurorii.

În ceea ce o privește pe Flori Dinu, Parchetul General susține că „în intervalul 1 iunie 2010 – 16 mai 2016 (…), în calitate de director general al persoanei juridice inculpate, a coordonat activitatea de vânzări desfășurată de către SC Hexi Pharma Co SRL, asigurând plasarea pe piață la aproape toate unitățile sanitare de dimensiuni mari din România, a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, micobactericid, înlesnind cu intenție nerespectarea de către membrii personalului medical de specialitate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor nosocomiale (boli infectocontagioase)”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase