JUDEȚUL ALBA. Avion de mici dimensiuni, aterizare forțată pe un câmp / Care e starea pilotului

Publicat: 15/05/2020, 18:34
Actualizat: 16/05/2020, 00:32

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, vineri după-amiază, pe un câmp din comuna Vințu de Jos, județul Alba. În aparatul de zbor se afla doar pilotul, care a suferit răni la cap și membrele superioare.

Garda de Intervenție Sebeș a intervenit imediat pentru salvarea bărbatului, care era conștient și cooperant.

Ulterior, pilotul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Din primele informații, vântul puternic ar fi stat la baza acestui incident aviatic, dar polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla cauza exactă.

Caz asemănător și în Giurgiu, anul trecut

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, pompierii au fost chemați să intervină, atunci, în apropierea autostrăzii A1 (București-Pitești), pe sensul de mers către București, la un accident în care, potrivit apelantului, a fost implicat un avion.

Echipajele care au mers la locul accidentului au constatat că era vorba despre un avion ușor, de două persoane, în care se afla doar pilotul.

Din cauza faptului că motorul avionului s-a stricat în mers, pilotul a fost nevoit să aterizeze fortat pe un teren arabil.

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat în județul Mureș. Un american a fost rănit

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat, în august 2019, în localitatea Ceaușu de Câmpie, din județul Mureș. Din primele informații, un bărbat de 55 de ani, cetățean american, a fost rănit.

Potrivit ISU Mureș, avionul de mici dimensiuni a aterizat forțat în localitatea Ceaușu de Câmpie.

În urma impactului cu solul, un bărbat de 55 de ani, cetățean amerian, a fost rănit ușor.

O femeie pilot a murit în timp ce livra teste pentru depistarea COVID-19

O americancă de 40 de ani care pilota un avion pentru a livra teste pentru depistarea COVID-19 într-o zonă izolată din Indonezia a murit după ce avionul său s-a defectat și s-a prăbușit.

Joyce Lin decolase marți de pe aeroportul din Sentani, în provincia Papua, la bordul unui avion de tip Kodiak. Ea lucra pentru organizația Mission Aviation Fellowship (MAF) se afla într-o misiune de livrare a unor teste rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus, informează CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase