Jurnaliști români, pe o listă de „complici la terorism” publicată de un site ucrainean

Jurnaliști români, pe o listă de complici la terorism publicată de un site ucrainean
Publicat: 13/05/2016, 18:17
Actualizat: 15/05/2016, 06:30

Site-ul ucrainean a publicat un document Excel care conține peste 4.500 de nume de jurnaliști, dar și adresele și numerele acestora de telefon.

Românii Florin Alexandru Nita, Nichi Marius Saizu și Mircea Barbu apar și ei pe respectiva listă, care conține și numele unor jurnaliști de la The Guardian, ABC, France 24, Corriere Della Sera, BBC, CBC News sau Bloomberg News.

Organizația Reporteri Fără Frontiere (RSF) a reacționat criticând într-un comunicat publicarea listei. „Reporters Without Borders condamnă publicarea pe site-ul ucrainean a datelor personale a mii de jurnaliști care au primit acreditări de la autoritățile auto-proclamate separatiste din estul Ucrainei”, se arată în comunicatul RSF.

Johann Bihr, șeful RSD din Europa de Est și Asia Centrală, avertizează asupra faptului că lista îi expune pe jurnaliști la un adevărat pericol, mulți dintre aceștia primind deja amenințări. „Facem apel la autorități să cerceteze această chestiune”, a declarat reprezentantul organizației, potrivit paginademedia.ro.

Site-ul pe care a fost publicată lista, Myrotvorets, a fost închis între timp, anunță kyivpost.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase