Klaus Iohannis: Avem o veste bună, economia își revine! / 30 miliarde euro din fonduri europene pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Redactor:
Mihai Georgescu
Klaus Iohannis: Avem o veste bună, economia își revine! / 30 miliarde euro din fonduri europene pentru Planul Național de Redresare și Reziliență
Klaus Iohannis: Avem o veste bună, economia își revine! / 30 miliarde euro din fonduri europene pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va beneficia de 30 miliarde de euro din fonduri europene pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Iohannis a făcut apel din nou la populație pentru respectarea măsurilor anti-Covid-19.

„A fost nevoie de un nou set de măsuri, care a intrat în vigoare de luni. Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. Va trebui să așteptăm 2-3 săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite: îngrădirea pandemiei, scăderea, limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave, reducerea mortalității.

Lucruri extrem de importante. Vă solicit tuturor -respectați noul set de măsuri, e nevoie pentru sănătatea noastră, a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale.

Despre economie: Avem date noi despre trimestrul III și chiar dacă suntem într-o criză economică și economia a performat mai puțin bine, decât în alți ani, avem și o veste bună: economia își revine, avem față de trimestrul trecut o creștere notabilă, în jur de 5%.

Măsurile luate în plan economic au fost corecte, juste, evităm o recesiune tehnică. Pentru a veni cu noi măsuri, pentru a da un impuls hotărât economiei, pentru a intra într-o fază de redresare solidă, este nevoie de bani. Îi vom primi din fonduri europene.

Azi am discutat cu premierul, miniștri de resort, pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom avea peste 30 miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanța măsurile din acest plan. Suntem cu proiectul foarte aproape de finalizare. E o măsură foarte largă, se referă la reformă, infrastructură, sectoare care trebuie redresare.

Vom prezenta acest plan săptămâna viitoare, vom avea o dezbatere publică pentru a îngloba toate opiniile pertinente și înaintăm planul la Bruxelles. La începutul anului viitor vom demara deja măsurile din PNRR. Vrem evident o creștere economică și în 2021 și în anii care urmează, să putem ieși din criză, să avem o creștere reală, care se va simți în buzunarul fiecăruia.”, a spus Iohannis.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide