• Publicat:
Știri

Klaus Iohannis, despre Colectiv: O tragedie pe care încă o resimțim. Cei vinovați să fie pedepsiți

Klaus Iohannis, despre Colectiv: O tragedie pe care încă o resimțim. Cei vinovați să fie pedepsiți
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că tragedia de la Colectiv încă este resimțită și că este important să se facă dreptate, iar cei vinovați să fie pedepsiți.

„Tragedia de la Colectiv în continuare este o tragedie pe care o resimțim cu toții de fiecare dată când vorbim despre asta și sunt convins că victimele și rudele victimelor au aștepătat cu sufletul la gură această primă hotărâre judecătorească. Sigur, patru ani poate fi considerat un termen lung. Pe de altă parte vedeți că avem dosare, chiar în această perioadă am vorbit despre dosarul Revoluției care trenează de foarte mult timp. Sper să nu se ajungă la perioade așa de lungi. Dar avem în prima instanță hotărâri, nu vreau să comentez hotărârea judecătorească, fiindcă nu este rolul meu, dar important este să se facă dreptate. Nu numai pentru victime și rudele acestora, ci pentru noi toți. E important ca cei real vinovați să fie pedepsiți și în acest fel să știm de ce am avut acea tragedie și cum putem preveni astfel de tragedii”, a spus Klaus Iohannis, duăă ședința CSAT.

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni. Cei trei patroni ai clubului – George Anastasescu Costin Mincu și Paul Gancea – au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile.

Camera Deputaților și Senatul au avut, luni, o ședință solemnă cu prilejul comemorării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989, eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

 

Inchide