Klaus Iohannis, despre desființarea Serviciului Omoruri: Nu am auzit despre desființarea unui serviciu vital! Voi verifica – VIDEO

Klaus Iohannis, despre desființarea Serviciului Omoruri: Nu am auzit despre desființarea unui serviciu vital! Voi verifica - VIDEO
Klaus Iohannis, despre desființarea Serviciului Omoruri: Nu am auzit despre desființarea unui serviciu vital! Voi verifica / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 16/09/2020, 18:43
Actualizat: 16/09/2020, 18:45

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis că nu „a auzit” despre desființarea Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Române, ci doar s-a discutat despre organizarea internă a ministerelor. 

„Am discutat despre organizarea internă a ministerelor, dar despre desființarea unui serviciu vital nu am auzit. Poate aveți surse, voi verifica”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă susținuă miercuri.

De asemenea, le-a transmis și un mesaj ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarului de stat din MAI, Bogdan Despescu – „Să se implice total pentru cetățeni”.

Scandal fără precedent în Poliția Capitalei! Serviciul Omoruri, „măcelărit” printr-un plan secret de reorganizare! (EXCLUSIV)

Poliția Capitalei stă pe un butoi de pulbere după ce, sub pretextul reorganizării întregului Minister de Interne, conducerea instituției ar fi hotărât restructurarea unora dintre cele mai importante structuri. Este vorba, în primul rând, despre Serviciul Omoruri, dar și Serviciul de Presă și Serviciul Furturi Auto, care vor fi desființate.

Ecourile scandalului declanșat pe marginea evenimentelor legate de moartea violentă a liderului interlop Emi Pian, care au condus până la demisia de onoare a șefului Poliției Române, nu s-au stins nici acum.

La sfârșitul lunii iulie, ministrul Internelor, Marcel Vela, anunța că la nivelul Poliției Române va avea loc o reorganizare care va conduce la o eficientizare a activității polițiștilor. Ministrul Vela explica atunci că, în contextul acestei reorganizări, se va schimba numele Poliției Române, care se va numi „Poliția Națională”, se vor face noi achiziții și se vor înființa structuri noi, așa cum sunt, de exemplu, Poliția Animalelor și Poliția Școlilor.

Ulterior, cel puțin la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), fiecare structură a primit o adresă de la MAI, prin care trebuia să transmită toate funcțiile vacante, în așa fel încât acestea să fie radiate sau transferate către cele două noi unități.

Numai că, surse din Poliție au dezvăluit pentru GÂNDUL.RO, că reorganizarea despre care vorbea Marcel Vela ar fi folosită și pentru plata unor polițe.

Ca urmare, după ce comisarul șef Radu Gavriș, adjunct al Poliției Capitalei, a fost detașat, pentru șase luni, la IPJ Harghita, mai multe structuri urmează să fie reorganizate din temelii sau chiar desființate.

Ca urmare, sursele GÂNDUL.RO, au afirmat că, potrivit unui plan de reorganizare susținut de comisarul șef Bogdan Berechet, directorul DGPMB, Serviciul Omoruri va fi „măcelărit”.

Citește CONTINUAREA AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...