Klaus Iohannis, despre scrutinul parlamentar: Alegerile trebuie să aibă loc

Klaus Iohannis, despre scrutinul parlamentar: Alegerile trebuie să aibă loc
Klaus Iohannis: Închiderea școlii nu trebuie exagerată. Am cerut o metodologie destul de detaliată / Sursa: Administrația Prezidențială
Publicat: 07/10/2020, 18:45
Actualizat: 06/04/2021, 15:41

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Acesta abordat mai multe teme, printre care și oportunitatea ca alegerile parlamentare să aibă loc în acest an. Președintele a spus  că „ e clar că dacă numărul de cazuri crește, campania se va desfășura în condiții și mai speciale, dar alegerile trebuie să aibă loc.”

Președintele susține organizarea alegerilor parlamentare

Președintele Klaus Iohannis a declarat în conferința de presă susținută miercuri seară la Palatul Cotroceni, că alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc în acest an. Acesta a subliniat că scrutinul ar trebui să aibă loc în condiții speciale, spunând că politicienii ar putea să facă o campanie electorală mai activă în mediul online.

Acesta a mai spus că alegerile nu pot fi amânate la nesfârșit, repetând faptul că actul de a merge la urnele de votare nu este, în sine, mai periculos decât cel de a merge la cumpărături.

„O democrație nu funcționează fără alegeri. A funcționat rezonabil de bine la alegerile locale. E clar că dacă numărul de cazuri crește, campania se va desfășura în condiții și mai speciale, dar alegerile trebuie să aibă loc. Acest parlament expiră pe 20 decembrie, chiar dacă rămâne, nu mai poate da legi organice. Cu cât am putea amâna alegerile? Constituția spune maxim 3 luni, nu cred că cineva își imaginează că situația peste trei luni va fi net mai bună. Condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, dar trebuie să găsim o formă prin care facem campanie mai mult online și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu e mai periculos decât mersul după pâine, spre exemplu”, a spus președintele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase