Klaus Iohannis, după ce doi militari români au fost răniți în Afganistan: „Primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Însănătoşire grabnică”

Klaus Iohannis, după ce doi militari români au fost răniți în Afganistan: „Primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Însănătoşire grabnică”
Klaus Iohannis califică drept „atroce” atacul terorist din Viena: „România se solidarizează cu Austria” / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Publicat: 22/10/2020, 12:29

Președintele româniei, Klaus Iohannis, le-a transmis un mesaj militari români care au fost răniți miercuri, în Teatrul de Operaţii din Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Klaus Iohannis a transmis viața niciunuia dintre militari nu este în pericol și, de asemenea, că este informat în permanență despre evoluţia stării de sănătate a acestora, potrivit Admnistrației Preșizdențiale.

Mesajul lui Klaus Iohannis prntru militarii români răniți în Afganistan

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Teatrul de Operaţii din Afganistan. Viaţa niciunuia dintre militari nu este în pericol. Sunt permanent informat despre evoluţia stării de sănătate a celor doi militari răniţi, cărora le urez însănătoşire grabnică şi le doresc să treacă cu bine peste aceste momente dificile”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele le-a asigurat că familiile militarilor că „cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale”.

Militari români, răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat

Doi militari români au fost răniți, miercuri, în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Aceștia se aflau într-o misiune de patrulare. Ambii au fost transportați la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar pentru îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării Națioanale, starea celor doi militari este, în prezent, stabilă. Aceștia fac parte din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions”. Au fost răniți în jurul orei 19:32, ora României.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar.  Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman”, a transmis MApN, prin intermediul unui comunicat.

Militarii răniți au fost transportați la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, iar acum se află în stare stabilă. Ceilalți trei membri ai echipajului se află și ei sub supravegherea medicilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase