Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria din Germania: Va exista o comisie bavaro-românească pentru relații politice și economice

Redactor:
Alexandru Costea
Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria din Germania:  Va exista o comisie bavaro-românească pentru relații politice și economice
Klaus Iohannis va efectua, marți, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ține un discurs în fața Guvernului regiunii respective. Șeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creștin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, înaintea convorbirii tête-à-tête cu prim-ministrul Guvernului Landului Bavaria, Markus Söder, că va fi înființată o comisie între Bavaria și România, importantă pentru relațiile politice și economice dintre cele două părți.

„Este în general cunoscut că relațiile între România și Bavaria sunt relații foarte deosebite. Avem o relație care durează de mulți mulți ani. (…) Aș dori, în acest context, să menționez faptul că mi se pare foarte important că guvernul românesc și cel bavarez din nou se întâlnesc. Va exista o comisie bavaro-românească și lucrul acesta este foarte important nu doar pentru relațiile politice ci și pentru relațiile economice între investitori români și bavarezi. Astăzi încă avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens sunt sigur că vom vorbi și despre ceea ce am făcut noi în Europa. Doresc să spun că România, în ceea ce privește președinția Consiliului UE, a primit foarte multă susținere din partea guvernului bavarez. Avem teme ca și Brexit, ca și bugetul pentru următoarea perioadă și multe alte teme”, a afirmat Klaus Iohannis la sediul Guvernului Landului Bavaria.

Markus Söder, premierul Guvernului Landului Bavaria a declarat că România, din punct de vedere geografic, este importantă pentru Europa.

„România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. Suntem cei care construiesc punți pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles și nu se mișcă doar între Germani și Franța și interesul și parteneriatul acesta pentru țările mai mici ale Europei este foarte important și din Sud Estul Europei este foarte important pentru noi. România, din punct de vedere geografic, este foarte importantă pentru Europa. Cu atât mai important este respectul între cele două țări”, a afirmat acesta.

Klaus Iohannis efectuează, marți, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ține un discurs în fața Guvernului regiunii respective. Șeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creștin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.

Știrea inițială. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marți, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania. În cadrul vizitei, Președintele României va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria și Președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU)”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis va discuta cu parlamentarii CSU despre prioritățile agendei europene.

„Totodată, Președintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei și, de asemenea, va purta un dialog despre prioritățile agendei europene”, potrivit comunicatului.

Reuniunea grupului parlamentar CSU are loc în contextul în care Germania va prelua, în a doua jumătate a anului, Președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradițională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viața politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităților agendei Guvernului și a Parlamentului federal pentru anul respectiv și dezbaterea provocărilor actuale cu invitați din Germania și din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cursul vizitei de lucru, Președintele României va avea o întrevedere cu doamna Ilse Aigner, Președintele Parlamentului landului Bavaria”, conform Președinției.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
SONDAJ. Topul politicienilor în care au încredere românii. Klaus Iohannis și Emil Boc, pe primele...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide