Klaus Iohannis NU L-A INVITAT pe Regele Mihai la ceremonia de învestire a sa: „Pur și simplu așa ceva nu se face”

Redactor:
Diana Marcu
Klaus Iohannis nu i-a adresat nicio invitație Regelui Mihai de a participa la ceremonia de învestire a sa în funcția de președinte al României dintr-un motiv simplu: "pur și simplu așa ceva nu se face", a scris președintele ales într-o postare pe pagina sa de Facebook. Iohannis precizează că informația "eronată" a fost preluată de unele instituții de presă de pe o pagină de Facebook care nu îi aparține

Într-o postare pe contul său oficial de Facebook, Klaus Iohannis, președintele ales al României, precizează că nu i-a adresat nicio invitație Majestății Sale Regale Mihai I de a participa la ceremonia de învestire a sa în funcția de șef al statului dintr-un motiv simplu – „pur și simplu așa ceva nu se face”.

Iohannis scrie că informația eronată a fost preluată de pe un cont de Facebook care nu îi aparție.

Foto: Daniel Angelescu

Precizarea a fost făcută în contextul în care miercuri, 19 noiembrie, Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Elisabeta de Regele Mihai și a participat la un prânz privat cu suveranul. 

„Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o întâlnire emoționantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I și cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Președinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relația cu Casa Regală să fie una instituțională și protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare”, a scris Iohannis pe Facebook.

Foto: Daniel Angelescu

„Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii își arată admirația și recunoștința pentru eforturile ei.

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori”.

Postarea, intitulată „O întâlnire emoționantă cu Familia Regală”, este însoțită și de o serie de fotografii realizate la Palat. 

Foto: Daniel Angelescu

Miercuri, la Palatul Elisabeta a avut loc evenimentul „Porți Deschise”, organizat cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice a Regelui Mihai I.

Inchide