Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles
Publicat: 11/12/2019, 13:27

„Subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii Consiliului European se referă, în principal, la viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, combaterea schimbărilor climatice, precum și relațiile externe ale Uniunii Europene”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

De asemenea, șeful statului va participa la Summitul Euro în format extins, precum și la reuniunea Consiliului European – articolul 50, care va avea loc în contextul rezultatelor alegerilor anticipate din Marea Britanie.

Astfel, potrivit agendei oficiale, Klaus Iohannis va fi de la 14.35, ora României, la Summitul Partidului Popular European, de la 16.00 șeful statului va fi la reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European David-Maria Sassoli.

Prima sesiune de lucru a Consiliului European va începe la 16.30, ora României. De la 20.30 va avea loc o întâlnire de lucru separată a șefilor de stat sau de guvern, conform agendei lui Klaus Iohannis.

Vineri, șeful statului va participa la sesiunea de lucru a Euro Summit, de la 11.00, iar de la ora 13.00, Klaus Iohannis va fi la sesiunea de lucru a Consiliului European (Art. 50), potrivit agendei oficiale.

„În ceea ce privește bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, Președintele României va pleda pentru un buget ambițios care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor. Președintele Klaus Iohannis va susține menținerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esențiale datorită contribuției lor semnificative la sporirea investițiilor europene și continuarea procesului de convergență la nivel european”, arată comunicat de presă al Președinției.

În ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, Klaus Iohannis va pleda pentru continuarea eforturilor la nivelul Uniunii pentru definirea măsurilor menite a sprijini tranziția către o neutralitate climatică, în vederea adoptării Strategiei pe termen lung a Uniunii Europene privind schimbările climatice, în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris.

Șeful statului va susține că este esențial să existe o înțelegere comună asupra principiilor și condițiilor care să permită statelor membre să contribuie în mod echitabil la obiectivul Uniunii privind o economie circulară și neutră din punct de vedere al impactului asupra climei, mai arată sursa citată.

„Cu privire la procesul de retragere a Marii Britanii din UE, Președintele României va sublinia importanța încheierii unui parteneriat viitor ambițios între Uniunea Europeană și Regatul Unit, care să reflecte valorile și interesele comune. Președintele Klaus Iohannis va pleda, totodată, pentru menținerea unității la nivelul UE27, pentru a avea o voce unitară și coerentă în cadrul negocierilor privind relațiile viitoare. În condițiile în care Acordul de retragere reprezintă un pas necesar pentru consolidarea încrederii între cele două părți și o garanție pentru asigurarea unor relații cât mai strânse între Uniune și Marea Britanie după Brexit, Președintele României va evidenția importanța nu doar a ratificării Acordului de retragere de către ambele părți, ci și a implementării depline a acestuia”, a conchis sursa menționată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...