L-a jefuit, după care l-a decapitat. Povestea băiatului acuzat de uciderea unui milionar din New York

L-a jefuit, după care l-a decapitat. Povestea băiatului acuzat de uciderea unui milionar din New York
Crimă odioasă în SUA / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 25/05/2021, 18:58
Un om de afaceri milionar din New York, Fahim Saleh, a fost omorât cu brutalitate anul trecut în apartamentul său din New York. Cadavrul său a fost descoperit de o rudă, tăiat în bucăți cu o drujbă. Pentru crimă a fost acuzat fostul său asistent și om de încredere, Tyrese Haspil. Business Insider scrie despre povestea lui Haspil, de la tânărul ambițios la asistentul personal care ar fi furat 100.000 de dolari de la șeful său milionar, după care l-a omorât și decapitat.

Saleh a fost imobilizat cu un dispozitiv electric, după care Haspil l-ar fi ucis, l-ar fi decapitat și i-ar dezmembrat corpul cu un fierăstrău electric. Părți din corpul său erau băgate în pungi de plastic. Anchetatorii cred că munca criminalului care dezmembra cadavrul a fost întreruptă atunci când o rudă victimei a intrat în apartament.

Care ar putea fi motivul crimei

Timp de 5 ani, Haspil, acum în vârstă de 22 de ani, a fost omul de încredere al lui Saleh. Milionarul i-a pus totul pe mână, de la câinele Laila și la supravegherea finanțelor. La scurt timp după ce l-a concediat pe Haspil, în mai 2019, Saleh, care avea o avere estimată la 150 de milioane de dolari, a descoperit că Haspil îi furase aproape 100.000 de dolari. În loc să-l denunțe, Saleh a decis să-l lase pe Haspil să-i dea banii înapoi și chiar i-a propus un plan pentru acest lucru. Acest furt ar fi de fapt motivul crimei, spun anchetatorii.

Crima a avut loc în 13 iulie 2020. Haspil a intrat în clădirea în care locuia Saleh, mergând în spatele unui alt rezident. S-a ascuns pe scări, așteptând să vină acasă fostul lui șef. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată o persoană despre care poliția spune că este Haspil. Îmbrăcat în negru, la costum și cravată, și cu fața acoperită, Haspil l-a urmat pe Saleh în lift. Purta o geantă de voiaj. Cei doi bărbați păreau să vorbească în timp ce mergeau la etajul 7, unde locuia Saleh. Haspil l-a electrocutat pe fostul său șef la intrarea în apartament, apoi l-a înjunghiat de 5 ori și l-a decapitat.

Tânărul criminal era pionier al startup-urilor din domeniul tehnologiei

Haspil era un tânăr de 16 ani din New York, când l-a cunoscut pe Saleh. Avusese o copilărie dificilă și a fost nevoit să se descurce singur din adolescență. Făcea parte din programul Future Business Leaders of America și era „extrem de capabil”, după cum l-a catalogat James D’Elia, fost coleg de liceu. Purta ochelari cu rame subțiri și cămăși bine călcate, alerga și a câștigat primul loc la competițiile de web design găzduite de FBLA.

Când s-au întâlnit cei doi, Saleh se impusese ca un pionier al startup-urilor din domeniul tehnologiei. În 2015 a decis că este timpul să-și angajeze un asistent. A postat un anunț online, iar Haspil a candidat și a obținut postul.

Obsedat de un stil de viață luxos

După ce a început să colaboreze cu Saleh, Haspil a devenit obsedat de stilul de viață luxos al șefului său. Potrivit anchetatorilor, tânărul a furat de la șeful său, semnat e-mailuri cu titulatura de „șef de cabinet” și își chema prietenii în vizită în apartamentul lui Saleh, susținând că e al lui.

Când Saleh a început să petreacă mult timp în străinătate, unde a lansat mai multe companii, Haspil a fost liber să-și trăiască viața de vis. Își invita prietenii la cină, la bar sau la spectacole. Apoi îi chema în apartamentul din Lower East Side al lui Saleh, spunând că e al lui, a declarat un prieten al lui Haspil pentru The Wall Street Journal. O altă persoană apropiată de Haspil a confirmat acest lucru pentru Insider. Când a mers cu câinele lui Saleh, Laila, la un cabinet de cosmetică veterinară, a spus că e propriul său animal de companie.

Dar asociații lui Saleh au observat că Haspil are performanțe din ce în ce mai slabe, cu atât mai mult cu cât gestiona conturile șefului său. Trei persoane au povestit că tânărul era în urmă cu raportările și că trimitea cu întârziere fondurile pentru cheltuielile operaționale.

Tanveer Ali, coinvestitor și partenerul de afaceri al lui Saleh, a spus că acesta era nemulțumit de performanțele lui Haspil și că l-a concediat și reangajat cel puțin o dată.

„Fahim a avut slăbiciune pentru el și a fost foarte îngăduitor”, a spus și Mahedi Omi Hasan, care a lucrat ca manager de portofoliu pentru Adventure Capital.

„Atunci au început să se întâmple tot felul de lucruri dubioase, pentru că eu cred că Tyrese își imagina nu vor exista consecințe”, a adăugat el.

Dar, în mai 2019, Saleh l-a concediat definitiv pe Haspil. Nu este clar ce a dus la această decizie.

În toamna aceluiași an, Hasan făcea contabilitatea lui Saleh când a observat că sume variind de la 3.000 dolari la 7.000 dolari au fost scoase din conturile lui Saleh și plasate într-un cont necunoscut între decembrie 2018 și mai 2019. Hasan l-a anunțat pe Saleh cu privire la transferuri și a colaborat cu Chase Bank pentru a stabili dacă Haspil era vinovatul. Hasan a spus că Haspil a furat aproape 100.000 de dolari în total.

Saleh i-a oferit lui Haspil șansa de a recunoaște presupusul furt, dar el a continuat să nege, a spus Hasan. După ce a angajat un avocat, Saleh a negociat un plan de rambursare cu Haspil, în loc să-l acuze oficial de delapidare, spun procurorii. Avocatul lui Saleh a declarat că Haspil a semnat acordul înainte de uciderea lui Saleh și că nu a făcut nici prima plată.

Ce arată ancheta

Când poliția a ajuns acasă la Haspil, după crimă, acesta a încercat să fugă, potrivit administratorul clădirii.

Potrivit procurorilor, înainte de uciderea lui Saleh, Haspil a folosit un card de credit pentru a plăti un taxi până la un magazin de unde a cumpărat un fierăstrău electric și produse de curățat. Imagini de pe camerele de supraveghere par să-l arate pe Haspil, într-un hanorac cu glugă, intrând în apartamentul lui Saleh cu un aspirator portabil și curățând liftul. În plus, surse de poliție au declarat pentru Insider că gunoiul strâns din apartament a fost găsit la câteva străzi distanță.

Autoritățile au spus ulterior că Haspil efectuase transferuri prin PayPal din conturile lui Saleh în propriile sale conturi din septembrie 2018 până la 17 iulie 2020, la patru zile după uciderea lui Saleh.

Haspil a fost reținut fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune. A fost acuzat de crimă cu premeditare, trei acuzații de furt, spargere, ascunderea unui cadavru și falsificarea dovezilor.

Tânărul a pledat nevinovat.

Prietena lui Haspil susține că acesta nu ar fi capabil să comită o astfel de crimă violentă.

„Îl cunosc, știu că urăște conflictele și este atât de drăguț cu oamenii. Nu ar face niciodată rău unei muște”, a declarat Marine pentru Spectrum News în iulie anul trecut.

Procesul lui Haspil ar urma să înceapă anul viitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”