Laura Georgescu, președintele CNA, dă în judecată șase membri ai Consiliului

Laura Georgescu, președintele CNA, dă în judecată șase membri ai Consiliului
Publicat: 13/03/2015, 15:07

Dosarul prin care Laura Georgescu, președintele CNA, i-a chemat în judecată pe șase dintre actualii săi colegi – Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea și Viorel Vasile Buda -, dar și instituția CNA a fost înregistrat la Curtea de Apel București pe 9 martie, la Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

Obiectul procesului este anularea unui act administrativ al Consiliului Național al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNA) din 16 septembrie 2014, potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Nu a fost stabilită încă o dată în acest proces.

Informația privind dosarul depus în instanță de Laura Georgescu a fost făcută publică, vineri, de Narcisa Iorga, care la rândul său a fost membru al CNA, până în octombrie 2014, când i-a expirat mandatul.

În ședința CNA din 11 septembrie 2014, opt membri ai Consiliului (Viorel Buda, care la momentul respectiv era vicepreședintele CNA, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Narcisa Iorga și Cristina Trepcea) au votat o decizie care modifica Regulamentul de Organizare și Funcționare al instituției.

Prin acea decizie, care a fost adoptată în absența Laurei Georgescu și împotriva căreia a votat doar membrul CNA Christian Mititelu, atribuțiile lui Georgescu la conducerea CNA au fost reduse. De altfel, în acea ședință a Consiliului, membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnaliștilor că, prin adoptarea noului ROF, președintele CNA, Laura Georgescu, „nu mai are putere”.

Una dintre modificările aduse prin respectiva decizie a CNA a fost aceea că toate direcțiile instituției, mai puțin cea de audit, au trecut în subordinea întregului Consiliul și nu a președintelui, ca până la momentul respectiv.

Potrivit unor alte prevederi ale ROF-ului adoptate la momentul respectiv, ședințele publice ale CNA sunt conduse de atunci de fiecare membru al Consiliului, în ordine alfabetică, nu doar de președintele Laura Georgescu.

Deși această variantă a ROF a fost adoptată în ședința CNA din 11 septembrie 2014, la care Laura Georgescu nu a fost prezentă, aceasta a semnat ulterior, respectiv pe 16 septembrie 2014, acest document.

În aceeași ședință din 16 septembrie 2014, Viorel Vasile Buda, care era vicepreședinte al CNA, a anunțat că demisionează din această funcție și că va continua să își desfășoare activitatea ca membru.

Înainte de acest anunț, ședințele CNA fuseseră conduse în general de Viorel Vasile Buda, în absența președintelui Laura Georgescu, pe fondul neînțelegerilor dintre unii membri ai Consiliului.

După anunțul demisiei lui Viorel Vasile Buda, Narcisa Iorga a scris pe contul său de Facebook că motivul demisiei acestuia ar fi faptul că Laura Georgescu nu a semnat noul Regulament de Organizare și Funcționare al CNA.

Decizia de modificare a ROF al CNA a venit în urma audierii unor membri ai CNA, pe 27 august 2014, în Comisia de Cultură a Senatului. Audierea a avut loc din cauza neînțelegerilor dintre membrii Consiliului, care cereau demisia Laurei Georgescu pe fondul apariției în media a unor înregistrări în care aceasta ar fi folosit un limbaj injurios.

Mandatele Narcisei Iorga și Cristinei Trepcea în CNA au expirat în octombrie 2014, în timp ce Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu sunt și în prezent membri ai Consiliului, alături de Laura Georgescu.

Faptul că mandatele Narcisei Iorga și Cristinei Trepcea au expirat în octombrie 2014 ar putea fi motivul pentru care acestea nu au fost chemate în instanță în acest proces.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Beatrix Potter, creatoarea celui mai iubit iepure din lume. „Slavă Domnului că nu am fost...