Leancă nu se retrage în favoarea Maiei Sandu: Este riscul mare ca Dodon să acceadă din primul tur

Leancă nu se retrage în favoarea Maiei Sandu: Este riscul mare ca Dodon să acceadă din primul tur
Publicat: 27/10/2016, 14:38
Actualizat: 30/10/2016, 08:34

„Dragi moldoveni, am intrat în această cursă din dorința de a-mi pune cunoștințele în slujba dvs. Am acumulat o vastă experiență în domeniul diplomatic. Am realizat lucruri concrete pentru țara noastră. Toate realizările sunt dovadă vie că am făcut lucruri concrete pentru cetățenii noștri. Nimeni și nimic nu poate șterge cu buteretele ceea ce am făcut pentru țara noastră. Am zis că țara noastră trebuie să își continue drumul european. Principalul inamic este Igor Dodon. Propaganda lui este veninoasă pentru țara noastră. Este un pericol uriaș pentru țara noastră. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial și există riscul ca el să câștige din primul tur. Eu rămân în cursa electorală. Și îi îndemn pe toți să construim împreună Moldova fără încrâncenare. Am în spate o echipă puternică și împreună putem realiza lucruri frumoase pentru țară”, a declarat Iurie Leancă, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul PPEM motivează că a decis să rămână în cursa electorală după ce a văzut „reacția irațională” a Maiei Sandu, de miercuri, acuzând-o că și-a trimis electoratul „direct în brațele lui Igor Dodon”.

„Mi-am dat seama că este riscul mare ca Dodon să acceadă din primul tur. Ea a dat cu piciorul în 13 la sută. Ca om politic nu pot respinge voturile oamenilor”, a mai spus liderul PPEM.

Anterior, liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, dar și alți oficiali europeni i-au cerut lui Iurie Leancă să se retragă din cursa electorală în favoarea candidatului comun PPPDA-PAS-PLDM.

Miercuri, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, a anunțat că se retrage din cursa prezidențială, deși în sondaje era cotat cu a doua șansă. Acesta a făcut anunțul în cadrul unei întrevederi la care a fost însoțit de Vladimir Plahotniuc, potrivit site-ului Unimedia.

„Ne aflăm în mijlocul unei conjucturi electorale importante. Obiectivul PDM nu este pur și simplu să câștige o întrecere electorală, ci să câștige un candidat proeuropean. A existat o analiză care ne-a pus pe gânduri. Este vorba de modul în care am putea intra în turul doi, de candidații Partidului Acțiune și Solidaritate și PDM. Pornind de la un bazin electoral mai larg, candidatul PAS are șanse mai mari să câștige scrutinul. Obiectivul PDM este ca scrutinul să fie câștigat de un candidat proeuropean. Avem rezultate la limită. Pentru a avea o mai mare siguranță ca un candidat de dreapta să câștige alegerile, am decis să mă retrag din campania electorală”, declara Marian Lupu.

„Este o retragere tactică ce are la bază obiectivul de a sprijini ajungerea în funcția de președinte a unui om care va continua proiectul european. Mesajul PDM pentru electorat este să sprijine un candidat de drepta cu cele mai mari șanse”, a adăugat Marian Lupu.

Maia Sandu a reacționat rapid la această veste, arătând că nu are nevoie de acest„sprijin fals” , ca un„măr otrăvit” și că are încredere că oamenii vor ști să facă alegerea corectă.

„Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cît de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu. E un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc. Cu el se poate înțelege.

Astfel, PD a hotărît să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru mine. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite.

Însă cetățenii vor înțelege ce stă în spatele acestui joc murdar. Vor înțelege că și Plahotniuc, și Lupu sînt niște lași. Nici eu, nici oamenii din Moldova nu avem nevoie de sprijinul lui Plahotniuc. Oamenii vor ști să facă alegerea corectă”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Republica Moldova organizează duminică alegeri prezidențiale. Pe primul loc în preferințele alegătorilor pare a fi Igor Dodon, fost ministru al Economiei și liderul Partidului Socialist (PSRM, stânga, prorus).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Doar de o secundă a fost nevoie pentru ca Moni să pice în ghearele morții...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Sunt viu”. Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Care este starea...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Stăpânii de câini au INTERZIS. Închisoare de la 2 la 7 ani
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×