Liderul grupării din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru a fost adus în țară

Liderul grupării din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru a fost adus în țară
Publicat: 03/05/2013, 19:32
Actualizat: 01/02/2019, 03:43

Liderul grupării specializate în infracțiuni cu violență din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru, prins în Belgia după ce a fost dat în urmărire europeană, a fost extrădat și adus în România, urmând să fie încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Mehedinți, potrivit IGPR.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au precizat, pentru MEDIAFAX, că Grigore Mocanu a fost adus în țară vineri, fiind preluat de o escortă aparținând Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinți.

Mocanu, în vârstă de 47 de ani, figura în baza de date a Poliției Române ca „most wanted”, fiind unul dintre primii zece indivizi români căutați la nivel european pentru ispășirea unor pedepse.

Potrivit anchetatorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți, Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, care era dat în urmărire generală din martie 2011 și care conducea o grupare specializată în recuperarea unor datorii exercitând violență asupra părților vătămate sau lipsindu-le de libertate, a fost prins la 18 martie 2012, într-o sală de fitness din Anvers, de către polițiștii belgieni, care au pus în aplicare un mandat european de arestare.

Instanța a reținut că, în perioada 2008- martie 2011, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat care a avut drept scop obținerea de foloase materiale, prin amenințare, violență și lipsire de libertate, fapte comise împotriva mai multor părți vătămate, pe care le-a determinat astfel să le remită sume de bani cuprinse între 3.000 și 60.000 de euro, sau bunuri mobile și imobile.

Grigore Mocanu are de executat șapte ani de închisoare, condamnarea fiind dată în data de 14 martie 2012 de Tribunalul Mehedinți într-un dosar de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, în care au fost condamnați și fratele acestuia, Ionel Epuran (doi ani de închisoare), senseiul lui Nuțu Cămătaru, Emilian Șefan (șapte ani de închisoare), și alte două persoane.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional condus de Mocanu se ocupa, de regulă, cu recuperarea unor datorii imaginare, exercitând asupra părților vătămate violență sau lipsindu-le de libertate.

„În cauză, foarte greu au fost convinse părțile vătămate să dea declarație și să stea în această calitate în proces, întrucât le era teamă ca membrii grupului să nu exercite violențe și asupra membrilor familiilor”, afirmau anchetatorii.

Prin împrejurări neelucidate încă, inculpații aveau acces la baza de date a Poliției privind evidența populației din care preluau date de stare civilă referitoare la viitoarele victime, anchetatorii indicând instanței mehedințene nume vizate de acuzați.

Victimele erau duse în pădure, unde erau puse să-și sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor mafiote determinând victimele să le dea tot ce doreau, susțin surse judiciare.

Procurorii DIICOT au identificat șase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate și agresate de către inculpați și deposedate în acest mod de diverse sume de bani.

Membrii grupului infracțional au determinat astfel victimele să le dea sume cuprinse între 3.000 și 60.000 de euro sau bunuri mobile și imobile, potrivit IGPR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului