Liderul grupării din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru, prins în Belgia

Liderul grupării din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru, prins în Belgia
Liderul grupării specializate în infracțiuni cu violență din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru, dat în urmărire europeană, a fost prins în Belgia și va fi extrădat în România, unde are de ispășit șapte ani de închisoare pentru inițiere, constituire sau sprijinire a unui asemenea grup.
Publicat: 19/03/2013, 17:46
Actualizat: 04/07/2013, 00:09

Liderul grupării specializate în infracțiuni cu violență din care făcea parte și senseiul lui Nuțu Cămătaru, dat în urmărire europeană, a fost prins în Belgia și va fi extrădat în România, unde are de ispășit șapte ani de închisoare pentru inițiere, constituire sau sprijinire a unui asemenea grup.

Potrivit anchetatorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți, Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, dat în urmărire generală în luna martie 2011 și care conducea o grupare specializată în recuperarea unor datorii exercitând violență asupra părților vătămate sau lipsindu-le de libertate, a fost prins, luni-după amiază, în Belgia, de către polițiștii din Anvers, aceștia punând în aplicare un mandat european de arestare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursele citate au declarat, marți, pentru MEDIAFAX că Mocanu a fost prins într-o sală de fitness din Anvers, a fost reținut și urmează să se întocmească procedurile legale pentru extrădarea sa, după care va fi trimis în România, fiind unul dintre primii zece indivizi români căutați la nivel european pentru ispășirea unor pedepse.

Grigore Mocanu are de executat șapte ani de închisoare, condamnarea fiind dată în data de 14 martie 2012 de Tribunalul Mehedinți, într-un dosar de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, în care au fost condamnați și fratele acestuia, Ionel Epuran (doi ani de închisoare), luptătorul K1 Romeo Beznea (trei ani de închisoare), senseiul lui Nuțu Cămătaru, Emilian Șefan (șapte ani de închisoare) dar și un alt individ Susanu Pericle (doi ani de închisoare).

Rețeaua condusă de Grigore Mocanu a fost destructurată de ofițerii SCCO Mehedinți în 19 martie 2011, când Emilian Ștefan, senseiul lui Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, a fost prins la Turnu Severin cu un întreg arsenal de tortură în autoturism și a fost arestat pentru 29 de zile. Acțiunea de destructurae a grupării a continuat în data de 30 martie 2011, când anchetatorii au făcut 14 percheziții în Turnu Severin, Târgiu Jiu și București, liderul Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, nefiind găsit acasă. Atunci au fost reținuți și arestați preventiv fratele său, Epuran Ionel, Romeo Beznea, luptător K1, și Susanu Pericle, care ulterior au fost trimiși în judecată.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional condus de Mocanu se ocupa, de regulă, cu recuperarea unor datorii (imaginare) exercitând asupra părților vătămate violență sau lipsindu-le de libertate.

„În cauză, foarte greu au fost convinse părțile vătămate să dea declarație și să stea în această calitate în proces, întrucât le era teamă ca membrii grupului să nu exercite violențe și asupra membrilor familiilor”, afirmau anchetatorii.

Prin împrejurări neelucidate încă, inculpații aveau acces la baza de date a Poliției privind evidența populației din care preluau date de stare civilă referitoare la viitoarele victime, anchetatorii indicând instanței mehedințene nume vizate de acuzați.

Victimele erau duse în pădure, unde erau puse să-și sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor mafiote determinând victimele să le dea tot ce doreau, susțin surse judiciare.

Procurorii DIICOT au identificat șase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate și agresate de către inculpați și deposedate în acest mod de diverse sume de bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Valoarea voucherelor de vacanță a ajuns la 1.600 de lei, în acest an! Cine sunt...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
S-a decis plata. Banii se transferă direct în cont din 27 iunie. Cine sunt românii...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce putem afla din cristalele antice despre apa și continentele Pământului?
×