Liderul grupării Sportivilor, ridicat de polițiști după răfuiala sângeroasă de la Popești-Leordeni

Liderul grupării Sportivilor, ridicat de polițiști după răfuiala sângeroasă de la Popești-Leordeni
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 10/02/2019, 00:20

Liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, a fost prins, miercuri seară, în București, împreună cu alte trei persoane, interlopii având asupra lor un pistol cu gaze, modificat în așa fel încât să tragă cu bile din metal, și un cuțit lung de 35 de centimetri, informează surse din Poliție.

Potrivit surselor citate, în jurul orei 21.00, la câteva ore după ce în Popești-Leordeni avusese loc un conflict sângeros între mai mulți membri ai grupării Sportivilor și ai clanului Cămătarilor, judiciariștii bucureșteni au oprit, pe o stradă din sectorul 4, un autoturism de teren Range Rover, de culoare albă, în care, alături de alte trei persoane, se afla liderul grupării Sportivilor, Robert Nica, însoțit de trei dintre locotenenții săi.

Pentru că existau informații că cei patru au participat la scandalul de la Popești, aceștia au fost percheziționați, iar asupra lor s-a descoperit un pistol cu gaze, modificat să poată trage cu bile de rulment și un cuțit de 35 de centimetri.

Toți patru au fost ridicați de polițiști și predat autorităților ilfovene, care instrumentează ancheta legată de conflictul în urma căruia un membru al grupării Sportivilor a fost împușcat în piept, tot cu un pistol modificat și se află în stare gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni, unde a fost operat de urgență.

Conflictul s-a produs miercuri după-amiază, pe șoseaua de centură a Capitalei, un bărbat fiind împușcat în piept și dus de urgență la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, cu o mașină particulară.

Surse din Poliție au precizat că bărbatul a fost împușcat cu un pistol cu gaze modificat.

Polițiștii au fost alertați în urma unui apel la 112 în care au fost semnalate împușcături în Popești-Leordeni.

Doi bărbați, aflați într-un autoturism cu geamurile sparte, în apropiere de locul conflictului, au fost prinși, la scurt timp de polițiștii bucureșteni și duși, pentru audieri, la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, întrucât cazul este de competența acestuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliția Capitalei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult