Liderul senatorilor PNL: Orlando, te avertizez! Oprește jaful din bugetul public!

Redactor:
Politic
Liderul senatorilor PNL: Orlando, te avertizez! Oprește jaful din bugetul public!
Liderul grupului PNL la Senat Florin Cîțu a declarat că ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vrea să mai dea un tun pe ultima sută de metri, prin adoptarea unei hotărâri de Guvern care va aloca bani primarilor PSD. El a precizat că vor stopa aceste măsuri când partidul va ajunge la guvernare.

„Orlando, te avertizez! Oprește tunul pe care vrei să-l dai pe ultima sută de metri, prin HG-ul care dă bani primariilor PSD. Mai este puțin și vei răspunde pentru tot! Oprește jaful din bugetul public! Și oricâte bombe ai plasat tu în buget, îl vom inchide! Eu ți-am mai zis #CarteaNuAOmoratPeNimeni #NuLuamPrizonieri”, a scris Florin Cîțu, vineri, pe Facebook.

Ședința Guvernul va avea lor, vineri, începând cu ora 11.00. Deși nu apare pe ordinea de zi, Viorica Dăncilă a anunțat că vineri va fi adoptată și rectificarea bugetară pe anul 2019.

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a afirmat, însă, luni, că Executivul nu va discuta vineri o rectificare bugetară, ci o hotărâre de Guvern care va aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la finele lunii noiembrie.

Președintele executiv al PSD a precizat că banii, prevăzuți în rectificarea bugetului din august, vor fi dați unităților administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moțiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcționare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum și o parte din achizițiile de bunuri și servicii.

Moțiunea de cenzură prin care a fost retrasă încrederea în Guvernul Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

×
Inchide