Liderul unei grupări interlope din Timișoara, Sorin Udrea, pus în libertate

Liderul unei grupări interlope din Timișoara, Sorin Udrea, pus în libertate
Tribunalul Timiș l-a pus în libertate pe liderul unei grupări specializate în infracțiuni cu violență, Sorin Udrea, după ce în luna iunie fusese arestat pentru mai multe infracțiuni, decizia tribunalului putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 22/10/2013, 12:51
Actualizat: 05/02/2016, 21:14

Tribunalul Timiș l-a pus în libertate pe liderul unei grupări specializate în infracțiuni cu violență, Sorin Udrea, după ce în luna iunie fusese arestat pentru mai multe infracțiuni, decizia tribunalului putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș, Lavinia Biniș, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că Tribunalul Timiș a decis, luni, înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu interdicția de a părăsi localitatea pe numele lui Sorin Udrea și a altor doi „camarazi” ai acestuia, Stelian Mocanu și Viorel Cosma.

„Tribunalul Timiș a înlocuit măsura arestării preventive pentru Sorin Udrea, Viorel Cosma și Stelian Mocanu, cu interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Timișoara, Dumbrăvița și Moldova Nouă, fiind totodată obligați să respecte anumite condiții stabilite de instanță. Tribunalul Timiș a menținut, totuși, decizia de arestare preventivă pe numele lui Caius Gazibara”, a declarat Lavinia Biriș.

Potrivit sursei citate, decizia Tribunalului Timiș poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timișoara, în termen de 24 de ore de la comunicare.

Sorin Udrea este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, complicitate la contrabandă, șantaj, operațiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operațiuni cu arme și muniții, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj în formă calificată și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Viorel Cosma, cunoscut ca „Vio Blondu” și Stelian Mocanu sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată și la contrabandă și șantaj, în timp ce Caius Gazibara este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, tentativă de omor calificat și port fără drept a cuțitului în locurile publice.

Unsprezece membri ai unei grupări specializate în infracțiuni cu violență din Timișoara, condusă de Sorin Udrea, au fost reținuți, în luna iunie, în urma unor descinderi, cinci dintre membrii rețelei, între care și Udrea, fiind ridicați de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chișoda, în timpul unui meci.

Procurorii au emis ordonanțe de reținere pe numele a șapte dintre membrii grupării, iar ulterior au fost arestați preventiv de magistrații Tribunalului Timiș, Sorin Udrea și alte trei persoane – Viorel Cosma, Stelian Mocanu și Caius Gazibara. În cazul altor doi membri ai rețelei, Darius Gazibara și Ciprian Gavrilă, magistrații au dispus cercetarea în libertate.

Sorin Udrea, lider al lumii interlope din Timișoara, a fost implicat în ultimii ani în mai multe infracțiuni cu violență. Printre altele, Udrea este acuzat că aranja meciuri de fotbal din divizia secundă și jefuia traficanți de țigări.

Udrea este cercetat și într-un caz de tentativă de omor, după ce la sfârșitul lunii mai a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timișoara. În urma conflictului din bar, un bărbat a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. Conflictul izbucnit în bar a continuat și la Spitalul Județean, unde au ajuns atât Udrea, cât și alți membri ai grupării, precum și victima, având loc o nouă încăierare.

În 11 iulie, un agent de la Secția 1 Poliție Timișoara a fost audiat de procurorii DIICOT Timișoara, în dosarul lui Sorin Udrea, polițistul fiind suspectat că i-ar fi oferit lui Udrea o carabină cu lunetă și amortizor, dar și cartușe.

Sorin Udrea a fost prins cu această armă în decembrie 2011, când, în urma unei informații, polițiștii l-au oprit în trafic și i-au verificat autoturismul. Atunci au constatat că arma aparține unui polițist, însă când anchetatorii au luat legătura cu acesta, bărbatul le-a declarat că a vândut arma unuia dintre prietenii lui Udrea, dar că în acte a rămas proprietar al carabinei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete