Lista țărilor din care oamenii trebuie să intre în carantină, la sosirea în România. A fost actualizată și intră în vigoare din 13 noiembrie

Redactor:
Dragos Tanase
Lista țărilor din care oamenii trebuie să intre în carantină, la sosirea în România. A fost actualizată și intră în vigoare din 13 noiembrie
Lista țărilor din care oamenii trebuie să intre în carantină, la sosirea în România (FOTO - ilustrativ: Pixabay.com)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România.

Lista întră în vigoare vineri, 13 noiembrie, potrivit Mediafax.

Statele aflate în zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile sunt Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveţia, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franţa, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croaţia, Olanda, Italia, Bosnia şi Herţegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania, Danemarca (urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus SARS-CoV-2).

Autoritățile din Spania, noi măsuri pentru cei care vin din țări cu risc privind Covid-19. Avertizarea MAE pentru români

Autoritățile din Spania au anunțat, joi, noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului în contextul pandemiei de COVID-19, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit MAE, din 23 noiembrie 2020, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România.

Testul trebuie să fie făcut cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizată de autoritățile spaniole la fiecare 15 zile și publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății spaniol, cu 7 zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

Noi condiții de intrare în Norvegia și Germania, în contextul pandemiei de COvid-19. Ce trebuie să știe românii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, prin intermediul unor comunicate, că autoritățile din Norvegia și Germania au impus noi condiții de intrare în cele două țări, în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, începând din noaptea de luni spre marți, persoanele care sosesc din state aflate în zona roșie, inclusiv România, trebuie să prezinte la intrarea în Norvegia un test molecular tip PCR sau antigen negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile engleză, franceză, germană, norvegiană, suedeză sau daneză. Lipsa testului negativ poate atrage refuzul intrării pe teritoriul norvegian.

Modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Germaniei, în contextul pandemiei de COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile germane au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul acestei țări, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România.

Măsurile sunt aplicabile începând cu data de 8 noiembrie 2020 și vizează, în principal, reducerea perioadei de carantină obligatorie de la 14 la 10 zile, precum și restrângerea semnificativă a posibilității de exceptare de la măsura carantinei prin prezentarea unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat anterior intrării pe teritoriul german.

Astfel, conform informațiilor comunicate de autoritățile germane, perioada de carantină poate fi suspendată anterior expirării termenului standard de 10 zile numai dacă persoana în cauză efectuează un test pentru depistarea infecției cu COVID-19, începând cu a cincea zi după intrarea în Germania, și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Oana Radu, cu sânii pe afară! Cântăreață s-a pozat fără jenă
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Ce `țeapă` și-a luat Ion Țiriac! Este gata să ia o decizie fără precedent
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Ce se întâmplă dacă nu mănânci mai multe zile la rând. Ce riscă cei care...
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Trei bărbați au reușit să fie OFICIAL tații aceluiași bebeluș. Cum a fost posibil
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BOMBĂ! Medicamentul care vindecă virusul covid! Descoperirea ireală a specialiștilor
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Capitala intră în scenariul ROȘU
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide