Litoralul, luat cu asalt de 1 Mai. Cât costă cel mai scump sejur la mare

Litoralul, luat cu asalt de 1 Mai. Cât costă cel mai scump sejur la mare
Publicat: 30/04/2018, 08:28

Pe litoralul românesc cele mai ieftine oferte pentru minivacanța de 1 Mai pornesc de la aproximativ 60 de lei/ persoană/ noapte, cazare fără mic dejun, la o pensiune din Eforie sau Costinești.

La hotelurile de două și trei stele, prețurile încep de la 100 – 150 lei/ persoană/ noapte în Eforie, Neptun ori Mamaia, prețuri ce pot include mic dejun sau chiar demi-pensiune. Tot pentru 100 de lei de persoană pe noapte poate fi închiriat un apartament în Constanța sau în nordul stațiunii Mamaia, dar prețul acoperă numai chiria, fără să includă vreo masă. La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoană pleacă de la 190 – 200 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 250 de lei/ persoană/ noapte, prețurile fiind similare cu cele din ultimii doi ani.

„Tarifele sunt convenabile și la fel cu cele din anii anteriori. Spre exemplu, la un hotel de trei stele, cu mic dejun, prețul pleacă de pe la 150 de lei, iar la hotelurile mai dotate poate să ajungă undeva la 450 de lei. Cam astea sunt tarifele pentru o cameră, în funcție de dotările hoteliere și de gradul de clasificare a hotelului respectiv”, a precizat președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Pentru că ziua de 1 Mai cade marți, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pentru trei sau patru nopți de cazare. Deși prețurile acestora pot ajunge și chiar depăși, în Mamaia, 2.800 – 3.000 de lei/ cameră pentru un sejur ce începe vineri și se termină marți, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost ocupate. Și în sudul litoralului, în stațiunile Costinești sau Vama Veche, au fost ocupate aproape toate locurile de cazare. În vilele și pensiunile de aici ofertele pentru o noapte de cazare au fost cuprinse între 60 – 75 de lei și 300 de lei/ cameră.

Cele două poluri ale distracției sunt, și de această dată, Mamaia și Vama Veche, unde sunt organizate numeroase evenimente care atrag câteva zeci de mii de turiști la debutul acestui sezon.

„Evenimentele organizate în Mamaia și în Vama Veche atrag cel mai mult atenția și acesta este rezultatul direct al promovării pe care noi am asigurat-o în ultimii ani. Acolo unde nu se întâmplă nimic nu ne putem aștepta să atragem turiști, iar acolo unde sunt organizate evenimente, dacă acestea sunt promovate cu mult timp înainte, vom avea rezultate care să atragă un număr consistent de turiști și un bun start, ca imagine de destinație, pentru acest sezon”, a declarat președintele FAPT, Corina Martin.

Seria de evenimente a început pe 27 aprilie, odată cu ediția a 23-a a festivalului de muzică electronică Sunwaves. Mai sunt organizate Sunset Festival, în Vama Veche, un festival culinar în Mamaia Nord, dar și Dapyx, la Medgidia, a doua ediție a unui festival unic, ce îmbină tradițiile istorice cu distracția zilelor noastre.

În Delta Dunării prețurile de cazare sunt ușor mai ridicate decât cele de pe litoral. Aici, o cameră dublă, standard, la o pensiune, poate fi închiriată, pentru trei zile, la prețuri ce pleacă de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 2.000 de lei pentru un pachet cu cinci nopți de cazare, cu demipensiune. Cu toate acestea, aproape toate locurile de cazare din Deltă au fost deja ocupate.

„Așteptam peste 10.000 de turiști în Deltă și în județul Tulcea în weekend-ul de 1 Mai. Proprietarii de locații turistice, hoteluri, pensiuni, pontoane plutitoare, ambarcațiuni sunt pregătiți deja și au rezervări făcute cu mult timp înainte deja. Cu toții au pregătit evenimente, excursii cu bărci și ambarcațiuni, meniuri pescărești delicioase și muzică și dans autentic tradițional. Delta Dunării va avea un nou sezon foarte bun și în acest an, după creșteri consistente de 20 – 25 la sută în ultimii ani”, a declarat președintele Asociației Patronale Tulcea – Delta Dunării, Daniel Ilușcă.

Câteva mii de turiști români au ales și anul acesta litoralul bulgăresc pentru minivacanța de 1 Mai, fiind atrași aici de multitudinea de hoteluri ce au în comun celebrul all inclusive. Stațiuni precum Albena sau Nisipurile de Aur, destinațiile alese în general de români, și-au oferit serviciile de 1 Mai, ca în oricare perioadă a sezonului, și aici, ca și pe litoralul românesc, această perioadă însemnând și startul sezonului estival. Aici, pachetele de cazare, de câte trei nopți, pentru două persoane, la un hotel de patru stele din Nisipurile de Aur, sunt cuprinse între 140 și 180 de euro/cameră, în timp ce la hotelurile de cinci stele o camera poate fi închiriată, pentru un sejur de minim trei nopți, la prețuri cuprinse între 210 și 250 de euro. Puțin mai la sud, în Nessebar, același pachet costă de la 150 – 160 de euro, până la 220 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”