• Publicat:
Știri

Locuitorii din Breaza au rămas fără gaze. Conducta Transgaz, afectată de alunecări de teren

Locuitorii din Breaza au rămas fără gaze. Conducta Transgaz, afectată de alunecări de teren
Cei aproape 18.000 de locuitori din orașul Breaza (Prahova) au rămas fără gaze naturale, începând de duminică seară, de la ora 22.00, din cauza unei alunecări de teren care a afectat conducta de transport aflată în exploatarea Transgaz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității luni de Distrigaz Sud Rețele, alimentarea cu gaze naturale a orașului Breaza a fost sistată începând de duminică seară, de la ora 22.00, din cauza unei alunecări de teren care a afectat conducta de transport aflată în exploatarea Transgaz și care asigură alimentarea cu gaze a stației de reglare-măsurare care deservește orașul Breaza.

Conform sursei citate, alimentarea cu gaze către toți clienții casnici și industriali din Breaza a fost sistată pentru a permite remedierea avariei, iar alimentarea cu gaze naturale va fi reluată, conform estimărilor, luni după-amiază, începând cu ora 17.00. Sunt afectați de această întrerupere aproape 18.000 de locuitori ai orașului Breaza.

Contactat telefonic, viceprimarul orașului Breaza, Gheorghe Richea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că alunecarea de teren care a afectat conducta Transgaz este situată în afara zonei locuite, pe strada Plăieștilor și nu este singura produsă în localitate.

O altă alunecare de teren a avut loc în această iarnă pe strada Ștefan cel Mare, unde malul de pământ dislocat riscă să afecteze un drum, dar și o locuință, în condițiile în care alunecarea s-a produs la aproximativ zece metri de o casă. De asemenea, o altă alunecare de teren s-a produs pe strada Stejarului, în apropierea unei alte case.

Conform sursei citate, autoritățile din Breaza au făcut lucrări de consolidare sau studii geo pentru limitarea efectelor unor alunecări de teren mai vechi, pe alte străzi din localitate, afectate în anii trecuți.

×
Inchide