Locuitorii provinciei canadiene Quebec nu mai pot cumpăra bere dacă nu sunt vaccinați

Locuitorii provinciei canadiene Quebec nu mai pot cumpăra bere dacă nu sunt vaccinați
Locuitorii provinciei canadiene Quebec nu mai pot cumpăra bere dacă nu sunt vaccinați / Sursă FOTO: Pixabay - ilustrativ
Publicat: 11/01/2022, 16:59
Actualizat: 11/01/2022, 17:01

Provincia canadiană Quebec, în care domiciliază circa 8,52 milioane de locuitori, a anunțat o măsură nouă, care intră în vigoare pe 18 ianuarie și prevede ca persoanele care doresc să cumpere alcool sau marijuana trebuie să fie vaccinate împotriva coronavirusului. Regula a produs primele efecte, notează publicația Montreal Gazzette.

Când a fost anunțată noua regulă, săptămâna trecută, provincia avea o medie de aproximativ 1.500 de imunizări pe zi. Ministrul sănătății din Quebec, Christian Dubé, a anunțat vineri, 7 ianuarie, că numărul a crescut la aproximativ 6.000. Astfel, rata în regiune s-a dublat de patru ori de pe o zi pe alta.

Marijuana în scopuri recreative și cantități limitate este legală în Canada din 2018, dar – ca și alcoolul – poate fi vândută doar în magazinele de stat din provincia respectivă, „Societe des alcools du Quebec (SAQ)” și „Societe quebecoise du cannabis (SQDC)”.

Tot din 18 ianuarie, locuitorii din Quebec trebuie deja să prezinte dovada vaccinării dacă doresc să intre în baze sportive, cinematografe, baruri sau cluburi. Există, de asemenea, o carantină de noapte în provincie pentru a reduce răspândirea coronei.

„Este un moment foarte dificil, dar luăm toate măsurile”, a transmis ministrul Dubé .

Chiar dacă rata persoanelor complet vaccinate în Quebec este în prezent de aproximativ 78 la sută, numărul internărilor în spitalele din regiune a crescut recent.

În jur de 84% dintre locuitorii din Quebec sunt vaccinați cu cel puțin o doză.