Locuri de muncă pentru români în UE: unde se caută ingineri, fierari, șoferi sau vopsitori

Locuri de muncă pentru români în UE: unde se caută ingineri, fierari, șoferi sau vopsitori
Publicat: 19/03/2015, 16:39

Un restaurant din localitatea Oberschwarzach, Germania, recrutează un ospătar și un bucătar. Restaurantul dispune de 240 de locuri (120 de locuri în interior și 120 pe terasă) și oferă specialități bavareze. Activitatea se desfășoară de primăvara până toamna și se închide în luna ianuarie timp de patru săptămâni, iar în luna iunie pentru o săptămână – perioade de concediu. Restaurantul este închis în zilele de luni și marți.

Angajatorul solicită calificare profesională încheiată, experiență profesională anterioară, disponibilitate de a lucra în weekend și de sărbătorile legale, precum și cunoștințe foarte bune de limba germană (fluență în vorbire) – nivel B2, pentru cei care doresc să se angajeze ca ospătari, și nivel B1 pentru bucătar.

Salariul oferit este de 10 – 12 euro brut/oră, în functie de calificare și experiența profesională, iar orele suplimentare se plătesc sau pot fi compensate cu zile libere. De asemenea, angajatorul oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe în apropierea restaurantului.

Contractul este pe o perioadă de un an, iar programul de lucru este cu normă întreagă (în medie 160 ore/lună).

În Norvegia, este disponibil un post de mecanic motociclete, candidații trebuind să aibă calificare de mecanic, experiență în muncă de cel puțin trei ani, motivație pentru învățarea limbii norvegiene și să vorbească fluent limba engleză.

Salariul oferit de angajator este de aproximativ 4.000 de euro brut/lună, depinzând de calificari și experiență.

Tot în Norvegia, pentru un salariu de 18 euro brut/oră, se caută un asistent panificație/personal curățenie. Se solicită experiență de lucru în brutărie sau producție de alte produse alimentare, motivare în menținerea unui loc de muncă curat, igienic și ordonat, experiență în curățenie, precum și bune cunoștințe de limba engleză sau o limbă scandinavă. Contractul este pe perioadă de un an.

În Bulgaria, la Russe, se caută doi ingineri suport, care să organizeze întreținerea planificată și de urgență a echipamntelor de producție, să planifice întreținerea preventivă, să elaboreze proceduri privind eficiența întreținerii instalațiilor și a echipamentelor.

Candidaților li se solicită să fie absolvenți de învățământ superior în inginerie, trei ani de expriență, abilități de operare pe calculator și cunoștințe de limba engleză. Angajatorul precizează că salariul este negociabil și că oferă bonus individual în funcție de performanță, instruire specifică, masă la cantină și transportul asigurat pentru Russe.

Tot în Russe mai sunt disponibile: un post inginer proces echipament instrumental, candidații trebuind să fi abslovit un program de masterat în inginerie mecanică, să aibă experiență minim doi ani, competențe operare pe calculator (CAD, MS Office, MS Point) și să cunoască limba engleză, două posturi de tehnolog, pentru care se cer absolvirea unor cursuri de învățământ superior tehnic (tehnologia materialelor, prelucrarea caldă a metalelor), abilități de operare pe calculator (MS Office), experiență pe un post similar și limba engleză, trei posturi de tehnician-mecanic mașini CNC, 10 de mecatronist și încă 10 de lăcătuș-matrițer.

În Spania, la Barcelona, se caută doi operatori în industria artei grafice la mașini de etichetare (cu adeziv) care vor lucra cu mașini rotative pentru a produce etichete cu adeziv cu până la nouă culori. Angajatorul solicită patru – cinci ani experiență într-un post similar, cunoașterea limbii engleze sau cunoștințe de bază în limba spaniolă.

Salariul oferit variază între 20.000 – 24.000 euro brut/an, iar contractul va fi pentru perioadă nedeterminată.

În Republica Cehă sunt vacante cinci posturi de fierar, candidaților solicitându-li-se să vorbească în cehă, rusă sau engleză. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată și salariul oferit este de 750 de euro lunar.

În Belgia se caută doi vopsitori care să aibă experiență între doi și cinci ani, permis de conducere, mașină și să vorbească bine limba engleză, cinci asamblori profile ferestre și uși, care să vorbeasă engleză sau franceză, un șofer e autobuz, cinci asamblori jaluzele pe profile de aluminiu, doi șoferi de camion, trei operatori de cabină de vopsit cu pulverizare automată, un analist funcțional și un dezvoltator .NET Software- Inginer proiect IT.

Salariile oferite pentru locurile de muncă din Belgia variază între 11,36 și 16 euro/oră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”