LONDRA 2012 – CEREMONIA DE DESCHIDERE a JOCURILOR OLIMPICE

LONDRA 2012 - CEREMONIA DE DESCHIDERE a JOCURILOR OLIMPICE
Publicat: 28/07/2012, 10:36
Actualizat: 29/07/2012, 20:43

Sportivii români au defilat, vineri seară, pe Stadionul Olimpic din Londra, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, în frunte cu portdrapelul României, tenismanul Horia Tecău. Românii au fost susținuți din tribune de premierul Victor Ponta și soția sa, Daciana Sârbu.

Prima națiune care a defilat a fost, conform tradiției, Grecia, care l-a avut purtător de drapel pe Alexandros Nikolaidis, de la taekwondo. 204 delegații defilează la JO, ultima urmând să fie cea a Mariii Britanii, cu rutierul Chris Hoyt ca portdrapel. O delegație de trei sportivi va evolua sub drapelul olimpic, cu un sportiv din Sudanul de Sud și doi din Insulele Curacao.

La JO de la Londra participă 103 sportivi români care vor concura la 15 discipline.

Sâmbătă, România își începe participarea la competiția de la Londra la ora 11.30, la canotaj (calificări dublu rame – Viorica Susanu, Georgeta Andrunache) și judo (48 kg, Alina Dumitru). La ora 12.00, Andrei Nechita va lua startul în proba de ciclism mass-start pe șosea, iar de la 14.15 Dragoș Agache va concura la natație, 100 metri bras masculin. De la ora 15.30, Sorana Cîrstea va juca în primul tur al probei de simplu feminin la tenis, cu Flavia Pennetta, iar de la 19.30 Adrian Ungur îl va întâlni la simplu masculin pe Gilles Muller. La ora 22.00 sunt programate calificările pe echipe la gimnastică masculin, în care pentru România vor concura Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga și Vlad Cotuna (concurează patru, punctează trei).

––––––––––––––––––––––––

JOCURILE OLIMPICE 2012 de la LONDRA au început vineri seară, cu CEREMONIA DE DESCHIDERE. Festivitatea a fost inaugurată de Regina Elisabeta a II-a și prințul consort Philip, după o recepție la Palatul Buckingham, la care au fost invitați numeroși lideri politici veniți la Londra pentru Olimpiadă.

VIDEO – CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012

Peste 15.000 de persoane au participat la CEREMONIA DE DESCHIDERE, care i-a fost încredinată regizorului Danny Boyle, și alte 80.000 au asistat la spectacol din tribune. Organizatorii au anunțat că se așteaptă ca mai bine de jumătate din populația globului să urmăreasă deschiderea JOCURILOR OLIMPICE LONDRA 2012.

Înainte de a deschide Olimpiada din 2012, regina Marii Britanii a fost gazda unei recepți organizate la Palatul Buckingham, în onoarea conducătorilor străini prezenți la eveniment. Prințul William, soția sa Kate, prințul Harry, prințul Charles și Camilla au participat, la rândul lor, la toate evenimentele zilei.

Olimpicii

Mai bine de 10.000 de atleți vor participa la JO 2012, din partea a 204 comitete olimpice internaționale. Ei concurează în 302 evenimente sportive de la 26 de sporturi.

Cu ediția de anul acesta, Marea Britanie va deține recordul la numărul de Jocuri Olimpice organizate. JO Londra 2012 sunt a treia ediție de care s-au ocupat britanicii, după cele din 1908 și 1948. Sloganul acestor jocuri este „Inspire a generation” (Inspiră o generație).

Din partea României vor participa 103 sportivi, care se vor bate pentru medalii la 15 discipline. Delegația României va fi condusă de tenismenul Horia Tecău, portdrapelul țării noastre la JOCURILE OLIMPICE 2012 de la LONDRA. Țara noastră este la a 20-a participare la Olimpiadă și, de-a lungul acestor ediții, am câștigat 292 medalii, dintre care 86 de aur.

Înainte de CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012 de vineri seară, toate clopotele din Marea Britanie, inclusiv celebrul Big Ben, au bătut timp de trei minute, pentru a celebra deschiderea JOCURILOR OLIMPICE. De asemenea, torța olimpică a fost purtată astăzi pe Tamisa, în încheierea unei călătorii de 70 de zile.

Olimpiada este cel mai așteptat eveniment sportiv al acestui an, iar entuziasmul iubitorilor de sport a „perturbat” mediul online. Rețeaua de socializare Twitter nu a funcționat vineri timp de două ore, una dintre cauze fiind numărul foarte mare de mesaje postate pe tema CEREMONIEI DE DESCHIDE LONDRA 2012.

Căderea Twitter-ului nu a fost singura problemă dinaintea începerii Olimpiadei. Comitetul Olimpic Egiptean a fost implicat într-un scandal care riscă să ajungă și în sala de judecată, după ce sportivii s-au plâns că au primit echipamente contrafăcute.

Cea mai scumpă Olimpiadă

Organizatorii au investit 27 de milioane de euro în această CEREMONIE DE DESCHIDERE A JO 2012, în speranța că vor reuși să întrecvă spectacolul oferit de chinezi în urmă cu patru ani.

De altfel, bugetul JOCURILOR OLIMPICE DE LA LONDRA este unul impresionant, de 14 miliarde de euro, și se așteaptă ca bugetul să fie depășit și această ediție să fie cea mai scumpă din istorie. Depășirea bugetului alocat Olimpiadei nu ar fi deloc o noutate, dat fiind că, din 1960 și până în prezent, fiecare organizator a cheltuit mai mult decât se prevăzuse.

În medie, toate edițiile din ultima jumătate de veac au depășit bugetul cu 179%. La JO Barcelona 1992, cheltuielile au fost cu 417% mai mari. Chinezii, la JO Beijing 2008, au reușit să treacă peste buget cu doar patru procente.

Oaspeții de seamă ai ceremoniei de deschidere

Aproximativ 120 de șefi de stat și de guvern au asistat la CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012, între ei și premierul României, Victor Ponta.

Barack Obama nu a putut să ajungă la Londra, pentru a asista la spectacolul organizat de britanici, dar aceasta nu înseamnă că Statele Unite nu vor fi reprezentate. Prima Doamnă a trecut Oceanul pentru a fi alături de delegația americană la Jocurile Olimpice de la Londra.

Pe lângă Michelle Obama, alți oaspeți de seamă ai festivității care inaugurează Olimpiada sunt: președintele francez Francois Hollande, președintele german Joachim Gauck, sârbul Tomislav Nikolici, italianul Giorgio Napolitano, președinta braziliană Dilma Rousseff și premierul belgian Elio Di Rupo.

La show-ul de la Londra vor participa și vedete din lumea sportivă sau artistică, între ele David Beckham, Paul McCartney și Daniel Craig.

Potrivit presei britanice, primarul Londrei, Boris Johnson, a păstrat 13.000 de locuri pentru politicieni și șefi de comitete olimpice. 2.000 de locuri vor fi ocupate de oficialii londonezi și de membrii echipajelor de urgență.

CITEȘTE MAI JOS MAI MULTE DESPRE JOCURILE OLIMPICE 2012 ȘI CEREMONIA DE DESCHIDERE DE LA LONDRA:

Previziune PwC: România ar putea câștiga 11 medalii la Jocurile Olimpice Londra 2012

PROGRAMUL sportivilor români la Jocurile Olimpice Londra 2012

Horia Tecău va purta drapelul României la deschiderea JO 2012 de la Londra

JO 2012. Nadia Comăneci a purtat sâmbătă torța olimpică, la Londra

Cât stă Nadia Comăneci la JO 2012 și ce sporturi vrea să vadă

Gimnasta LARISA IORDACHE S-A ACCIDENTAT. Bellu: Șansele să concureze la JO 2012 sunt aproape NULE

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”