Lovitură pentru Bădălău, după ce a jignit diaspora: Un partid îi cere demisia: Derapaj incalificabil la adresa a milioane de români de afară

Redactor:
Ana Petrescu
Lovitură pentru Bădălău, după ce a jignit diaspora: Un partid îi cere demisia: Derapaj incalificabil la adresa a milioane de români de afară
Reprezentanții USR Diaspora au catalogat ca „incalificabile" afirmațiile lui Niculae Bădălău la adresa românilor din străinătate și solicită demisia acestuia din funcția de senator al PSD.

„În spiritul PSD, senatorul Nicolae Bădălău recidivează cu un derapaj incalificabil la adresa milioanelor de români din Diaspora. Dacă în 2018 fostul ministru al Economiei (!) trimitea dezinhibat, de la o nuntă, insulte la adresa diasporenilor care își anunțau participarea la protestul din Piața Victoriei, iată că în 2019 Bădălău revine și persistă. De la înălțimea funcției publice și a propriului nas, Bădălău jignește românii despre hotare, lansând comentarii grobiene și misogine față de cei care au încurcat socotelile PSD de la alegerile prezidențiale”, au transmis reprezentanții USR Diaspora, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că Niculae Bădălău ia în derândere și victimele traficului de persoane, nu doar pe românii din Diaspora.

„Semn că perioadă de introspecție și reformă de la PSD s-a încheiat și au fost găsiți responsabilii cu eșecul Vioricăi Dăncilă: românii din diaspora. În plus, acest demnitar al statului român ia în derâdere victimele traficului de persoane, o tragedie căreia statul român nu este în stare nici măcar să-i încetinească ritmul, tocmai datorită politicienilor ca domnul Bădălau”, a completat sursa menționată.

USR Diaspora condamnă ferm orice declarație prin care cetățenii români, oriunde s-ar afla aceștia, sunt denigrați și jigniți.

„Fiecare cetățean român merită protecție și respect din partea țării lor. Fără munca depusă de românii plecați în străinătate, țara noastră ar fi mai săracă cu zeci de miliarde de euro, bani pe care guvernările PSD nu au fost în stare să îi aducă în România prin atragerea de investiții și de fonduri europene. Din păcate, domnul Bădălău emite opinii exact așa cum a condus și ministerul economiei, după bunul plac și fără niciun fundament. Nimic nou din partea PSD, partidul imposturii și al solidarității pe bază de cumetrii și târguieli”, mai arată comunicatu de presă.

Reprezentanții USR Diaspora precizează că este de înțeles frustrarea lui Niculae Bădălău în contextul pierderii alegerilor prezidențiale de către PSD, scrutin la care a votat un număr record de români de peste hotare.

„Frustrarea domnului Bădălău este totuși de înțeles în contextul eșecului usturător suferit de PSD și de dna Dăncilă la prezidențiale. Așa se întâmplă însă când negi realitatea sau – ca să rămânem în zona domnului Bădălău – când ,,mergi” contra vântului. Acesta are însă dreptate într-o singură privință. Diaspora chiar vine; dar vine măturând PSD-ul de la guvernare și din viața publică, așa cum a facut-o în luna noiembrie la urne”, a adăugat sursa menționată.

Prin urmare organizația USR Diaspora solicită ferm demisia lui Niculae Bădălău din Parlament, pentru că are un comportament care nu face cinste Legislativului.

„Filiala Diaspora a USR cere în mod ferm demisia dlui. Bădălău din Parlament, deoarece acesta nu mai reprezintă poporul român, iar comportamentul și limbajul sunt nu fac cinste instituției Parlamentului. Solicităm, de asemenea, Partidului Social Democrat, excluderea acestuia dintre membrii săi, pentru a dovedi că se delimitează cu adevărat de elucubrațiile senatorului”, a conchis sursa citată.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Inchide