Lucian Bode: ”Ne aşteptăm la un val de migranți afgani. Suntem pregătiți să intervenim gradual”

Lucian Bode: ”Ne aşteptăm la un val de migranți afgani. Suntem pregătiți să intervenim gradual”
Foto: Mediafax
Publicat: 03/09/2021, 12:09

România se aşteaptă la un val de migranţi afgani, spune Lucian Bode, ministru de Interne. ”Suntem pregătiţi să intervenim gradual. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creştere”, spune el.

„Suntem pregătiţi să intervenim gradual, funcţie de presiunea care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne aşteptăm la un val de migranţi. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creştere”, spune Lucian Bode.

Anul trecut au fost depistaţi la frontieră 400 de migranţi afgani, iar în 2021, până în luna august, au fost depistaţi 2700, precizează ministrul de Interne.

De asemenea, el mai spune că în cele nouă centre de tranzit, de custodie şi de azil, gradul de ocupare este de circa 60-70%, dar că autorităţile române sunt pregătite să crească numărul de locuri.

„Nu vom accepta în România relocarea unor cetăţeni afgani sau de altă naţionalitate fără a ne asigura că îndeplinesc toate condiţiile de securitate pentru români”, conchide Bode.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase