Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, cu o zi înainte de incendiul devastator: ”Așa cum de-acum mă cunoașteți, îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate”

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, cu o zi înainte de incendiul devastator: ”Așa cum de-acum mă cunoașteți, îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate”
Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, cu o zi înainte de incendiul devastator: ”Așa cum de-acum mă cunoașteți, îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate”
Publicat: 14/11/2020, 22:12

Un incendiu puternic izbucnit la secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a dus la moartea a 10 persoane, în această seară, Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, declarând că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

Cu doar o zi înainte de incendiu, însă, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, posta pe pagina sa de socializare un mesaj din care reieșea că dorește să nu pice în capcana de a vedea totul ”în culori sumbre” și tratează lucrurile cu ”seriozitate”. Trebuie menționat, înainte de toate, că Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț a schimbat nu mai puțin de 8 manageri… într-un singur an.

Lucian Micu a fost primar în Roman, numai că, din cauza unei interdicții… ANI – în 2012 a deținut, “simultan, funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman” – nu a putut să candideze la alegerile locale pe listele PSD, devenind… manager de spital.

”Așa cum de-acum mă cunoașteți, îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate, dar, în aceeași măsură, încerc să evit să pic în capcana de a exagera sau de a vedea totul în tonuri sumbre. De când am preluat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț am încercat ca tot ceea ce ține de partea administrativă să se desfășoare cât mai bine. Este important ca medicii să aibă toate necesare pentru a avea grijă de pacienți, este important să avem medicamente, să avem personal suficient în toate departamentele, să avem alimente, aparatura să fie funcțională. Să nu ne lipsească nimic! Îl am alături și pe medicul Silviu Verzea, care mă ține la curent cu tot ceea ce ține de partea medicală. Da, situația este îngrijorătoare, de aceea facem tot timpul apel la cetățeni să aibă grijă de ei și de ceilalți”, scria – ieri – Lucian Micu.

”Poate veți fi și decorat pentru aceasta faptă măreață!”

Un internat i-a oferit managerului Micu un răspuns usturător după incendiul de astăzi.

”Da, se vede ce serios ați tratat problema, că au ars pacienții de vii la ATI. Asa se întâmplă când se pun Manageri de Spital pe criterii politice si nu pe Competență. Felicitări, ati reusit sa fiți pe primul loc pe țara unde o secție cu bolnavi au ars de vii. Poate veți fi și decorat pentru aceasta faptă măreață!”, a scris respectivul internaut.

Managerul Micu a fost, apoi, apostrofat și de un alt vizitator online al paginii sale de socializare. Acesta, pur și simplu, l-a catalogat pe managerului SJU Piatra Neamț drept ”un om de nimic”.

”Au murit 10 omeni, ești mulțumit,  să-ți fie rusine, om de nimic!”

E un nou început în viața mea, unul în care îmi propun să pun și mai mult suflet, și mai multă muncă, și mai mult timp decât am făcut până acum, evident, dacă asta este posibil. Cei care mă cunosc știu sigur că nu îmi place să stau degeaba și nici să nu iau lucrurile de-a gata!

Lucian Micu, după ce preluat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Lucian Micu: ”Să fim bine, ca să auzim în continuare și de vești din ce în ce mai bune!”

Fiindcă ”tonurile sumbre” fuseseră deja date la o parte, cu lejeritate – în pofida tuturor neregulilor semnalate, de-a lungul timpului, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț -, managerul Lucian Micu a continuat postarea din mediul online în tonuri ”optimiste”.

Lucian Micu a fost numit manager la SJU Piatra Neamț cu doar trei săptămâni în urmă, fiind încadrat la categoria ”numiri pe criterii politice”.

”Avem, totuși, și o veste oarecum bună în aceste vremuri. La Unitatea de Primire Urgențe a ajuns prima tranșă de 300 de teste rapide pentru confirmarea infectării cu noul coronavirus. Diferența între testele PCR și acestea țin tocmai de rapiditatea aflării rezultatului, iar asta înseamnă că cei suspecți nu vor mai trebui să aștepte foarte multe ore până să ajungă să primească tratamentul adecvat. Rezultatul la un test rapid vine în circa jumătate de oră, iar dacă este pozitiv, ne permite să mutăm pacientul direct pe secție, nu va mai trebui să stea izolat într-un salon. Cred că acești timpi vor ajuta nu doar ca pacientul să nu stea ”în stres” ore întregi, dar va ajuta echipa medicală să se organizeze foarte rapid pentru a interveni în salvarea de vieți.

Mulțumesc echipei Spitalului Județean de Urgență că este, la propriu, trup și suflet alături de cei aflați în nevoie! Este nevoie de multă tărie, la fel cum este nevoie ca fiecare dintre noi să fim cât mai responsabili! Să fim bine, ca să auzim în continuare și de vești din ce în ce mai bune!”, își încheia managerul Lucian Micu postarea, numai că ”veștile bune” pe care scria că le așteaptă s-au transformat într-o tragedie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte