Ludovic Orban: Cei care au participat la petrecerile organizate după câştigarea alegerilor să se considere infectați

Ludovic Orban: Cei care au participat la petrecerile organizate după câştigarea alegerilor să se considere infectați
Ludovic Orban, despre alegerile la Sectorul 5, câștigate de Piedone: Nu știu cât va putea să fie primar
Publicat: 30/09/2020, 21:51
Actualizat: 06/04/2021, 15:45

Într-o conferință de presă care a avut loc în această seară la sediul MAI, premierul Ludovic Orban le-a recomandat celor care au sărbătorit duminică seara victoria în alegerile locale „să se considere ca şi infectaţi”.

Apelul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban le-a recomandat celor care au participat la petreceri ulterioare alegerilor, să se considere „ca şi infectaţi.”

Privitor la petrecerile organizate după câştigarea alegerilor. Le recomand colegilor care au participat să se considere ca şi infectaţi. Ca atare, toţi cei care au participat la astfel de petreceri să se considere infectaţi şi să aibă grijă să respecte măsurile, astfel încât să nu îi infecteze şi pe alţii”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre noile restricții pentru persoanele care vin din străinătate: Cine și cum intră în carantină

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările care au un nivel de infectare mai ridicat, pentru ultimele 14 zile, decât al României. În cadrul conferinței, acesta a solicitat Comitetelor pentru Situații de urgență să ia decizii de carantinare, fie de localități, fie de zone, ”acolo unde se impune”.

„Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra în carantină pe 14 zile. În cazul in care doresc sa nu stea în carantină, în a 5 -a zi de caratină se va efectua un test, la primirea rezultatului vor putea iesi din carantină”, a spus Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus că a solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi, precum și o intensificarea a acţiunilor de control. 

„Am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi; de asemenea, o intensificarea a acţiunilor de control şi, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii”, a mai declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la sediul MAI, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei.

Ludovic Orban le-a solicitat, de asemenea, să urmărească mai multe linii de acțiune, în primul rând în școli să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară (portul măștii, păstrarea distanței).