Ludovic Orban, în vizită la Transgaz: „Compania are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro” – FOTO/VIDEO

Ludovic Orban, în vizită la Transgaz: „Compania are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro” - FOTO/VIDEO
Ludovic Orban, în vizită la Transgaz: „Compania are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro” / Sursă FOTO: Transgaz
Publicat: 12/11/2020, 21:45
Actualizat: 12/11/2020, 21:49

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat joi, 12 octombrie, în cadrul unei vizite de lucru la Transgaz, că în acest an compania are planificate proiecte de investiții în valoare de 1,1 miliarde de euro, acestea fiind importante la nivel național, dar și la nivel internațional.

Prim-ministrul a anunțat că Transgaz are în vederea atingerea unor obiective care sunt nu numai în beneficiul României, dar și al Uniunii Europene, făcând referire la gazoductul Ungheni-Chișinău, dar și la gazoductul BRUA.

Transgaz, proiecte în valoare de 1,1 miliarde de euro

„Transgaz are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro, proiecte de investiţii extrem de importante, care vizează atingerea unor obiective nu numai de interes naţional, ci şi unor obiective care sunt în beneficiul Uniunii Europene (…). Salut finalizarea unui proiect de suflet – gazoductul Ungheni-Chișinău, care va permite cetățenilor Republicii Moldova să beneficieze de gazul românesc. (…)”, a declarat acesta.

De asemenea, Ludovic Orban a reiterat și importanța celorlalte proiecte de dezvoltare și de investiții pe care le derulează compania.

Gazoductul BRUA – un proiect extrem de important

„Am să mă refer la proiectul de extindere a reţelei prin gazoductul Podişor – Tuzla, cu o lungime de 308 kilometri, care face legătura între zăcământul de gaz pentru care există licenţă de explorare şi exploatarea pentru consorţiul Exxon OMV, un zăcământ extrem de important, deci face legătura între zăcământul de gaz de la Marea Neagră şi conducta BRUA, gazoductul BRUA. Un proiect extrem de important, care reprezintă un angajament din partea noastră că susţinem această investiţie de începere a exploatării gazelor naturale la Marea Neagră, asigurând conectarea zăcămintelor de gaz într-un termen coordonat cu termenul începerii exploatării, cu, practic, reţeaua de transport europeană de gaz natural”, a mai susținut premierul.

Totodată, a reamintit de planul de lucrări la dezvoltarea magistralelor de gaze pe care le desfășoară Transgaz, „prin care se urmărește conectarea cât mai multor localități la Sistemul Național de Transport gaze naturale”.

Mai multe magistrale de gaze, aproape de finalizare

„Sunt tronsoane cum sunt Pojorâta – Vatra Dornei; Sighetul Marmației – Vișeu – Borșa, tronson de 89 de km, tronsoane care urmăresc conectarea, cum e tronsonul Vaslui – Iași, un tronson de 95 de km, care este aproape finalizat, tronsonul Techirghiol – Pecineaga, Craiova – Segarcea, care este aproape finalizat și, de asemenea, continuarea cu tronsonul Segarcea – Calafat, cu o lungimea de 90 de km. Este aproape finalizat tronsonul de gazoduct care face legătura între Mintia și Brad, permițând, în sfârșit, conectarea la rețeaua de gaz a tuturor localităților din jurul Bradului și de pe traseul gazoductului”, a mai declarat prim-ministrul.

Prima fază a conductei BRUA, finalizată în 2020

„Investiţiile Transgaz depăşesc oarecum interesul naţional, este vorba de proiectul BRUA, proiectul BRUA care se desfăşoară pe teritoriul a patru ţări – Bulgaria, România, Ungaria, Austria. Obiectivul BRUA a fost acela de a asigura diversificarea surselor de gaz pentru ţările europene, prin asigurarea legăturii între conducta TAP care aduce gazele din Azerbaidjan cu, să spun, Baumgarten, care este practic un punct de conectare de unde gazul se poate duce în toată reţeaua europeană de gaz. Şi aici pot să vă spun că din discuţiile pe care le-am avut cu domnul director general, pot să vă spun că pe teritoriul României investiţia, prima fază a conductei BRUA, se va finaliza în cursul acestui an, sperăm noi până în 25 noiembrie”, a mai subliniat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a făcut o vizită de lucru joi, 12 noiembreie 2020, la sediul din București al reprezentanței companiei, la invitația directorului general, Ion Sterian. Ludovic Orban a fost însoțit de Secretarul General aql Guvernului, Antonel Tănase.

De reamintit este faptul că Transgaz a semnat la sfârșitul lui octombrie un contract de împrumut de 360 milioane de lei cu Banca Comercială Română pentru finanțarea a două proiecte – „Dezvoltări ale Sistemului National de Transport în zona de Nord Est a României (Oneşti – Gherăeşti – Leţcani)” și „Interconectarea Sistemului Naţional de Transport cu conducta de transport internaţional a gazelor naturale T1 şi reverse flow Isaccea Faza II (Oneşti – Siliştea)”, curata acestui proiect fiind de 13 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală