Lumânările și neoanele sunt cauzele incendiilor de la spitalele din Piatra Neamț și Constanța. Ginerele unei victime: „Nu se poate ca o lumânare să fi făcut toată prostia”

Lumânările și neoanele sunt cauzele incendiilor de la spitalele din Piatra Neamț și Constanța. Ginerele unei victime: „Nu se poate ca o lumânare să fi făcut toată prostia”
Lumânările și neoanele sunt cauzele incendiilor de la spitalele din Piatra Neamț și Constanța | Sursă FOTO - Explozit Neamț
Publicat: 29/10/2021, 22:54
Actualizat: 29/10/2021, 23:12

În incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, unde au murit 10 persoane, focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. În cel care a avut loc la spitalul din Constanța, un neon stricat ar fi declanşat focul. Mai mulţi manageri ai instituțiilor, doctori şi cadre medicale, sunt acum cercetaţi pentru tragedii, potrivit Observator.

La un an de la incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, procurorii au găsit o parte dintre vinovaţi: managerii, medicii şi asistentele din spital care nu şi-au făcut treaba. Şase manageri a schimbat Spitalul din Piatra Neamţ în opt luni. Aceștia sunt azi cercetaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Miron Itzakh, ginerele unei victime de la Spitalul din Piatra Neamț, spune că „nu se poate ca o lumânare să fi făcut toată prostia. Un alt medic este acuzat că ar fi minţit când a explicat cum a acordat îngrijiri medicale în timpul incendiului.”

Audieri la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

Vineri, procurorii au audiat medici de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde luna trecută a ars secţia ATI, șapte oameni pierind în incendiu.Potrivit unui avocat din dosar, focul ar fi pornit de la un neon, care s-a desprins din tavan, s-a topit şi a căzut pe podea declanșând incendiul.

„Cred că trimiterea în judecată a unor oameni nu rezolva cazul, nu e adevărul pe care am vrut să îl aflu. Piatra Neamţ a fost doar începutul spitalelor-torţă. Azi, procurorii au audiat medici de la spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde luna trecută a ars secţia ATI. Şapte vieţi au fost curmate. Potrivit unui avocat din dosar, focul ar fi pornit de la un neon, care s-a desprins din tavan, s-a topit şi a căzut pe podea. O scânteie a fost de-ajuns ca să aprindă secţia”, a declarat Gavril Mihai, soțul unei victime.

Ce spunea ministrul interimar al Sănătății imediat după incendiul de la Constanța

La câteva ore după incendiul care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, declara că specialiștii vor stabili cauzele acestuia în urma unui raport amănunțit.

„Un eveniment nefericit, preocuparea noastră este aceea de a mobiliza toate resursele umane și funcționale, pentru a putea transfera pacienții de la Spitalul din Constanța. Toți pacienții au fost transferați la alte spitale. Se activează un spital mobil al ISU.

Este un eveniment nedorit, cauza va fi stabilită de specialiști, trebuie să așteptăm acest raport. Din acest raport trebuie să tragem învățămintele” declara ministrul imediat după incendiu.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Anunţul teribil care zguduie România! E cea mai proastă veste. Nu mai putem ţine pasul
Vestea anului despre milioane de pensii! Cine va încasa mai mulți bani? Nu mai poate...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...