M.A.I. Razie în Capitală și pe litoral! A plouat cu amenzi. Terase închise, turiști arși la buzunare de polițiști!

Redactor:
Marius Olaru
M.A.I. Razie în Capitală și pe litoral! A plouat cu amenzi. Terase închise, turiști arși la buzunare de polițiști!
M.A.I. Razie în Capitală și pe litoral! A plouat cu amenzi. Terase închise, turiști arși la buzunare de polițiști! / Sursa FOTO: https://www.axanews.ro

Razie declanșată de polițiști vineri noapte, 3 iulie, pe litoral și în Capitală. În urma controalelor efectuate, oamenii legii au aplicat peste 1.100 de amenzi, în valoare de aproximativ 428.000 de lei, din cauza nerespectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele turistice aglomerate.

Potrivit unui comunicat al M.A.I, la aceste acţiuni au participat, la nivel naţional, peste 7.900 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, fiind verificate 2.791 de societăţi comerciale şi 25.493 de persoane fizice.

Au fost aplicate 1.189 de amenzi, în valoare de peste 428.000 de lei, dintre care

  • 58 de sancţiuni – operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii;
  • 474 – pentru persoane fizice care au participat la activităţi în spaţiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii;
  • 468 – pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
  • 20 – pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese, precizează sursa citată.

MAI menţionează că, în urma verificărilor efectuate la un agent economic din Capitală, s-a constatat că la subsolul clădirii se desfăşura activitate comercială, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 57.500 de lei, şi a fost dispusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii, conform Legii 349/2002 pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice.

Amendă de 20.000 lei dată unui club de pe litoral

În urma controlului făcut în incinta unui club din judeţul Constanţa s-a dispus aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei şi suspendarea activităţii până la data de 08.07.2020, pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare.

MAI informează că, la linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaţionalizată începând cu data de 04.07.2020, dedicată special sesizării neregulilor în context Covid-19, a fost primit un apel telefonic. Sesizarea a fost imediat transmisă autorităţilor din judeţul Dolj pentru verificări suplimentare.

Acţiunile pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor vor continua şi în perioada următoare, subliniază MAI.

Inchide