MĂCEL. Cel mai grav ATAC ARMAT din istoria Canadei: Un tehnician dentar deghizat în polițist a ucis cel puțin 17 persoane

Redactor:
Gândul
MĂCEL. Cel mai grav ATAC ARMAT din istoria Canadei: Un tehnician dentar deghizat în polițist a ucis cel puțin 17 persoane

Un bărbat înarmat îmbărcat în polițist a ucis cel puțin 17 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Noua Scoție din Canada. Motivul atacului este încă necunoscut, iar atactorul este mort, relatează AFP. ​Atacul este cel mai grav din istoria modernă a Canadei, scrie The Guardian.

Atacatorul, un bărbat de 51 de ani, un tehnician dentar, potrivit mass-media, a fost ucis în timpul arestării sale după o urmărire care a durat 12 ore în provincia din estul Canadei, a spus Poliția, potrivit hotnews.ro.

Gabriel Wortman a circulat la bordul unei mașini foarte similare cu cea a poliției, purtând cel puțin o parte a uniformei de poliție. Motivele atacului armat care a șocat țara sunt încă necunoscute.

Anchetatorii încercau luni să afle motivul care l-a determinat pe autorul atacului, Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, să tragă în oameni timp de 12 ore, începând din localitatea rurală Portapique din provincia Nova Scotia, la circa 130 de kilometri la nord de capitala provinciei, Halifax. RMCP l-a urmărit pe o distanţă de peste 100 de kilometri, potrivit postului Radio Canada, preluat de dpa. Ucigaşul a fost găsit în cele din urmă mort, purtând o uniformă a RMCP, după un schimb de focuri cu poliţia, şi nu s-a precizat deocamdată dacă a fost doborât de forţele de ordine sau s-a sinucis.

Comisarul Brenda Lucki, şefa RCMP, a declarat pentru CBC News că Wortman a avut probabil un motiv iniţial, după care a început să tragă la întâmplare. Atacul nu pare să fie legat de terorism, a adăugat ea.

Inchide