Mihai Schiau
18.07.2014
Știri

MAE: Pe lista de pasageri a avionului prăbușit se află numele unui român cu dublă cetățenie

MAE: Pe lista de pasageri a avionului prăbușit se află numele unui român cu dublă cetățenie
Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit informațiilor de până la acest moment, pe lista pasagerilor avionului aparținând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbușit în estul Ucrainei se află și numele unui român cu dublă cetățenie.

„În completarea informării de presă transmisă în această dimineață cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că – urmare a verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informații potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăsește un cetățean care deține dublă cetățenie, inclusiv cetățenie română”, informează MAE într-un comunicat remis vineri agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, familia acestuia a fost informată de autoritățile din țara de domiciliu, iar autoritățile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu dorește, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

Vineri dimineață, Ministerul Afacerilor Externe anunța că până la acel moment nu se confirma prezența niciunui cetățean de naționalitate română pe lista pasagerilor aeronavei aparținând companiei Malaysia Airlines și care s-a prăbușit în estul Ucrainei.

„Ministerul Afacerilor Externe al României informează că – în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE și până în acest moment – nu se confirmă prezența niciunui cetățean de naționalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie „Boeing 777″ aparținând companiei „Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur și care s-a prăbușit în estul Ucrainei”, informa MAE într-un comunicat remis, vineri dimineață, agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur și Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialitățile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Inchide