MAI. 21.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi mobilizați în minivacanța de Rusalii

MAI. 21.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi mobilizați în minivacanța de Rusalii
MAI. 21.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi mobilizați în minivacanța de Rusalii / Foto: Shutterstock
Publicat: 05/06/2020, 18:22
Actualizat: 05/06/2020, 18:24

În minivacanța de Rusalii, Ministerului Afacerilor Interne a luat câteva măsuri privind siguranța oamenilor. Acestea au ca scop prevenirea faptelor ilegale, creșterea siguranței rutiere, fluidizarea traficului și pentru asigurarea intervențiilor în cazul unor urgențe medicale.

„În intervalul 5 – 8 iunie a.c., vor fi mobilizați, zilnic, aproximativ 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, alături de efective ale altor structuri operative ale MAI și peste 2.200 polițiști locali”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Recomandări MAI pentru minivacanța de Rusalii

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și regulile de circulație, mai ales cele cu privire la respectarea limitelor de viteză și interzicerea consumului de alcool la volan sau de substanțe halucinogene.

În fiecare zi, aproximativ 5.200 de jandarmi se vor afla zilnic în teren, pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică, în special în zonele în care este așteptat un număr mare de persoane, precum stațiunile turistice.

Recomandăm iubitorilor de drumeții montane să se echipeze corespunzător și să nu se aventureze pe trasee nemarcate. În sprijinul acestora, peste 180 de jandarmi montani vor fi prezenți pe traseele turistice.

Recomandăm tuturor persoanelor care intenționează să tranziteze granițele țării în această perioadă să consulte aplicația Trafic online de pe site-ul Poliției de Frontieră, pentru a se informa despre timpul mediu de așteptare în fiecare punct de trecere a frontierei și pentru a-și adapta traseul în funcție de acesta.

În vederea protejării sănătății, recomandăm păstrarea distanțării sociale pentru desfășurarea unor activități, precum și purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun”, potrivit comunicatului.

Peste 4.300 polițiști de frontieră vor gestiona traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat. Infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi folosită la maxim, în funcție de necesități.

În plus, 3.400 de pompieri militari și paramedici se vor mobiliza în fiecare zi, având la dispoziție 1.138 de mijloace tehnice.

Peste 10.000 de turiști sunt așteptați să ajungă pe litoral de Rusalii

Aproximativ 120 de unităţi hoteliere de pe litoralul românesc şi-au deschis porţile pentru se­zonul de vară 2020, după aproape trei luni în care au avut activităţile închise, iar turiştii au luat cu asalt ofertele de cazare, spune Ionuţ Nedelea, di­rector general al platformei Litora­lul­ro­mâ­ne­s­c­.­r­o­.

„Unităţile de cazare cu capacitate mai mică sunt ocupate în proporţie de 70-80%, iar cele mari, de peste 100 de camere, sunt ocupate în jur de 40-50%. Pentru minivacanţa de Rusalii sunt deschise circa 120 de unităţi hoteliere pe litoral, iar până acum, acestea au fost rezervate în proporţie de 50%. Numărul rezervărilor este în continuă creştere, iar în acest weekend, aşteptăm între 10.000 şi 12.000 de turişti“, a spus pentru ZF Ionuţ Nedelea.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Profeția teribilă făcută în România! Anunțul venit astăzi, 7 decembrie: "Nu vă pariați viața!"
Liviu Dragnea va fi afectat pe viață! E crunt ce i-a făcut Irina Tănase. Adevărul...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...