MApN face o donație de măști, dezinfectanți și izolete, către Armata din Ucraina

MApN face o donație de măști, dezinfectanți și izolete, către Armata din Ucraina
MApN face o donație de măști, dezinfectanți și izolete, către Armata din Ucraina
Publicat: 25/09/2020, 15:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:46

Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării Naționale, România va dona Armatei din Ucraina echipamente de protecție, dezinfectanți și izolete. Valoarea totală donației este de 450.000 de lei.

MApN, donație către Ucraina, țară cu peste 190.000 de cazuri de coronavirus depistate

„Un lot de echipamente medicale constând în măști, combinezoane și ochelari de protecție, dezinfectanți, precum și zece sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici (izolete) provenind din stocurile Ministerului Apărării Naționale, va fi donat Ministerului ucrainean al Apărării, în baza unui Memorandum aprobat în Ședința de Guvern din 24 septembrie”, a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, MApN.

Ucraina este una dintre țările europene cel mai grav lovite de noul coronavirus, cu peste 190.000 de cazuri depistate.

Ucraina va deschide a doua misiune diplomatică în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: ”România este un partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”

Consulatul de la Sighetu Marmației va deveni a doua misiune diplomatică a Ucrainei în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat deschiderea acestuia.

Potrivit șefului Ministerului de Externe ucrainean, noul consulat va crea acces la servicii de calitate și va deveni un instrument pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre cele două țări

A doua misiune diplomatică a Ucrainei în România

În timpul vizitei de lucru pe care a avut-o în România la data de 7 septembrie, ministrul afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat deschiderea consulatului Ucrainei în orașul Sighetu Marmați. 

„Știu că acesta este un loc important pentru România. Noul consulat va crea acces la servicii de înaltă calitate și va deveni un instrument pentru o mai bună interacțiune cu dvs. pentru a ne păstra cultura și a consolida relațiile dintre Ucraina și România ”, a spus Kuleba.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase