Ucraina va deschide a doua misiune diplomatică în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: ”România este un partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”

Ucraina va deschide a doua misiune diplomatică în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: ”România este un partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”
Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba
Publicat: 08/09/2020, 10:45

Consulatul de la Sighetu Marmației va deveni a doua misiune diplomatică a Ucrainei în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat deschiderea acestuia.

Potrivit șefului Ministerului de Externe ucrainean, noul consulat va crea acces la servicii de calitate și va deveni un instrument pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre cele două țări

A doua misiune diplomatică a Ucrainei în România

În timpul unei vizite de lucru în România din 7 septembrie, ministrul afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat deschiderea consulatului Ucrainei în orașul Sighetu Marmați. Despre aceasta informează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina.

„Știu că acesta este un loc important, cheie pentru România ucraineană. Noul consulat va crea acces la servicii de înaltă calitate, precum și va deveni un instrument pentru o mai bună interacțiune cu dvs. pentru a ne păstra cultura și a consolida relațiile dintre Ucraina și România ”, a spus Kuleba.

De asemenea, el a mulțumit ucrainenilor din România pentru păstrarea identității, culturii și tradițiilor naționale ale Ucrainei și a remarcat asistența lor neprețuită în promovarea și protejarea intereselor Ucrainei în străinătate.

În plus, Kuleba a invitat reprezentanți ai comunității ucrainene din România să se alăture dezvoltării unei noi politici a Ministerului de Externe privind ucrainenii care locuiesc în străinătate.

„Ucraina are nevoie de o nouă politică eficientă față de ucrainenii din străinătate. Diasporele se schimbă, se extind teritorial, se adaugă noi comunități. Noi, la Ministerul Afacerilor Externe, am început să lucrăm la o nouă politică, pe care o vom putea supune examinării de către conducerea statului. Vreau să participe nu numai statul, ci și ucrainenii străini la dezvoltarea acestuia. Invit un reprezentant al comunității dvs. să ia parte la dezvoltarea acestuia împreună cu echipa Ministerului Afacerilor Externe „, a spus el .

România, un ”partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”

Kuleba a menționat că se află în prezent într-o vizită planificată de mult timp în România „care este partenerul nostru de încredere și împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”.

În același timp, el a menționat că  pe prima linie din estul Ucrainei,  inamicul a ucis un soldat ucrainean și l-a rănit pe altul pe 6 septembrie.

Ministrul a spus că uciderea insidioasă a unui soldat ucrainean nu va rămâne nepedepsită.

„Pentru a atinge acest obiectiv, Ministerul de Externe lucrează cu partenerii noștri internaționali. Diplomații au făcut, își fac și își vor face treaba bine pentru a contracara agresiunea Rusiei. Astăzi și mâine voi vorbi despre asasinarea armatei ucrainene și despre situația de securitate în estul Ucrainei la întâlnirile din București. În special, voi discuta cu omologul meu român Bogdan Aurescu, cu prim-ministrul României Ludovic Orban și în discursul meu adresat tuturor ambasadorilor români din străinătate „, a spus Kuleba

În prezent, există o reprezentare diplomatică a Ucrainei în România – ambasada la București.

În România, potrivit datelor oficiale, trăiesc 60 de mii de ucraineni, conform datelor neoficiale – 100 de mii, a declarat Ministerul Ucrainean de Externe.

„Conform recensământului din 2011, ucrainenii reprezintă a treia cea mai mare minoritate națională din țară”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping