Ucraina va deschide a doua misiune diplomatică în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: ”România este un partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”

Redactor:
Florentina Dinu
Ucraina va deschide a doua misiune diplomatică în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: ”România este un partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”
Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba

Consulatul de la Sighetu Marmației va deveni a doua misiune diplomatică a Ucrainei în România. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat deschiderea acestuia.

Potrivit șefului Ministerului de Externe ucrainean, noul consulat va crea acces la servicii de calitate și va deveni un instrument pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre cele două țări

A doua misiune diplomatică a Ucrainei în România

În timpul unei vizite de lucru în România din 7 septembrie, ministrul afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat deschiderea consulatului Ucrainei în orașul Sighetu Marmați. Despre aceasta informează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina.

„Știu că acesta este un loc important, cheie pentru România ucraineană. Noul consulat va crea acces la servicii de înaltă calitate, precum și va deveni un instrument pentru o mai bună interacțiune cu dvs. pentru a ne păstra cultura și a consolida relațiile dintre Ucraina și România ”, a spus Kuleba.

De asemenea, el a mulțumit ucrainenilor din România pentru păstrarea identității, culturii și tradițiilor naționale ale Ucrainei și a remarcat asistența lor neprețuită în promovarea și protejarea intereselor Ucrainei în străinătate.

În plus, Kuleba a invitat reprezentanți ai comunității ucrainene din România să se alăture dezvoltării unei noi politici a Ministerului de Externe privind ucrainenii care locuiesc în străinătate.

„Ucraina are nevoie de o nouă politică eficientă față de ucrainenii din străinătate. Diasporele se schimbă, se extind teritorial, se adaugă noi comunități. Noi, la Ministerul Afacerilor Externe, am început să lucrăm la o nouă politică, pe care o vom putea supune examinării de către conducerea statului. Vreau să participe nu numai statul, ci și ucrainenii străini la dezvoltarea acestuia. Invit un reprezentant al comunității dvs. să ia parte la dezvoltarea acestuia împreună cu echipa Ministerului Afacerilor Externe „, a spus el .

România, un ”partener de încredere. Împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”

Kuleba a menționat că se află în prezent într-o vizită planificată de mult timp în România „care este partenerul nostru de încredere și împărtășește opiniile Ucrainei cu privire la situația de securitate din regiune”.

În același timp, el a menționat că  pe prima linie din estul Ucrainei,  inamicul a ucis un soldat ucrainean și l-a rănit pe altul pe 6 septembrie.

Ministrul a spus că uciderea insidioasă a unui soldat ucrainean nu va rămâne nepedepsită.

„Pentru a atinge acest obiectiv, Ministerul de Externe lucrează cu partenerii noștri internaționali. Diplomații au făcut, își fac și își vor face treaba bine pentru a contracara agresiunea Rusiei. Astăzi și mâine voi vorbi despre asasinarea armatei ucrainene și despre situația de securitate în estul Ucrainei la întâlnirile din București. În special, voi discuta cu omologul meu român Bogdan Aurescu, cu prim-ministrul României Ludovic Orban și în discursul meu adresat tuturor ambasadorilor români din străinătate „, a spus Kuleba

În prezent, există o reprezentare diplomatică a Ucrainei în România – ambasada la București.

În România, potrivit datelor oficiale, trăiesc 60 de mii de ucraineni, conform datelor neoficiale – 100 de mii, a declarat Ministerul Ucrainean de Externe.

„Conform recensământului din 2011, ucrainenii reprezintă a treia cea mai mare minoritate națională din țară”, a declarat ministerul într-un comunicat.

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Motivul pentru care moartea nu există, de fapt. Teoria care răstoarnă tot ce ne închipuiam...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Secretul oamenilor care au fumat ca 'turcii' toată viața, dar au plămâni perfect sănătoși
La mulţi ani de Sfântul Andrei 2020! Felicitări şi mesaje frumoase pentru Andreea şi Andrei
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Semne clare că ești o mamă supraprotectoare și ar trebui să te oprești!
Inchide