VIDEO | Marcel Ciolacu, săgeți către președintele IOHANNIS: ”Nu mi-a trecut niciodată prin cap să fac escală cu avion de linie la Buzău”

Publicat: 15/03/2023, 22:12
Actualizat: 16/03/2023, 07:36

Marcel Ciolacu este de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să ofere informațiile despre costurile deplasării cu o aeronavă privată în Japonia și Singapore. El a ținut să sublinieze că atunci când a mers împreună cu premierul Ciucă în Japonia, s-a încercat închirierea unei aeronave Tarom, însă acest lucru ar fi costat sute de mii de euro, astfel că au optat pentru o cursă de linie.

„Presupun că au temei legal (pentru a secretiza informațiile despre costurile aeronavei, n.r.). Nu sunt eu cel care trebuie să răspundă în locul Administrației Prezidențiale. Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și uneori cu low cost, știți de ce, pentru că nu au escale, sunt cursele cele mai directe. Consider în continuare că toate cheltuielile publice trebuie spuse. Poate nu detaliat, poate nu pe fiecare contract, sunt lucruri care țin de contractele pe care le încheie juriștii, avocații, dar în principal cheltuielile trebuie justificate, cum e și normal. De ce s-a ajuns aici, de ce România tot vorbește despre un avion prezidențial? Nu, în România se vorbește despre un avion care să fie și la dispoziția președintelui. Noi avem sportivi în loturi care pot merge cu un avion care este cumpărat de statul român. Avem ședințe de guvern comune, unde se poate apela la o aeronavă pe care o are statul român la dispoziție. Trebuie să hotărâm cât de mult vrem să mergem cu populismul. Ce fel de avion a decis acum președintele, cred că e cel mai în măsură să răspundă la aceste lucruri, cum a găsit varianta. Eu am fost cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă în Japonia și am cerut atunci costul închierierii unei aeronave de la Tarom. Mi s-a părut mult prea ridicat pentru această deplasare, sute de mii de euro. În acel moment am decis cu prim-ministrul și am zburat cu avion de linie”, a declarat Ciolacu, la Digi24.

Întrebat dacă se așteaptă ca președintele să ofere în cele din urmă informațiile despre costurile deplasării în Asia, liderul social-democrat a răspuns:  „Nu am întotdeauna așteptări foarte mari. Am mai așteptări de la mine.”

Președintele PSD a comentat sarcastic și informația că președintele Klaus Iohannis face aproape întotdeauna escală la Sibiu cu avioanele private închiriate.

„Nu cunosc detaliile, cred că Administrația Prezidențială e cea mai în măsură să dea explicații. Presupun că președintele o să dea explicații de ce s-a făcut escală la Sibiu. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să fac escală cu avion de linie la Buzău. Cred că e mai aproape de București”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase