Marcel Ciolacu: Suntem adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl/PSD merge singur la aceste alegeri parlamentare

Marcel Ciolacu: Suntem adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl/PSD merge singur la aceste alegeri parlamentare
Marcel Ciolacu nu-l vrea pe Dumitru Dragomir consilier general în Primăria Capitalei: “E inoportună prezența lui pe listă!”
Publicat: 15/09/2020, 14:42

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, după ședința Consiliului Politic Naţional al partidului,  că social-democrații  nu vor face alianțe preelectorale la  alegerile parlamentare din acest an.

„Am decis astăzi ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Este o decizie clară. Vom discuta cu ceilalţi lideri politici despre alianţe postelectorale”, a anunţat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al partidului.

Ciolacu a precizat că după locale, vor fi negociate alianțe cu Pro România în consiliile locale și județene

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a declarat săptămâna trecută, că susţine o alianţă electorală cu PSD pentru alegerile parlamentare, dar contează cu cine va fi făcută. Fostul premier a condiționat o posibilă alianță, referindu-se la eşecul moţiunii de cenzură: „dacă scăpaţi de trădători, dacă scăpaţi de vânzători, dacă scăpaţi de tot felul de aranjori, eu cred că putem să facem o stângă puternică”.

„Noi, PRO România, vom avea un rezultat bun la locale, la parlamentare, dar suntem prea mici ca să spunem că dăm jos PNL. Ar trebui o alternativă. O alianţă electorală PSD – PRO România pentru parlamentare ar fi pe primul loc, dar contează cu cine faci. (…) La blaturi nu mergem, la bătălie cu PNL, mergem. (…) Momentul de luni a fost o mare greşeală, care poate fi îndreptată după alegeri, cu condiţia ca şi în partea PSD-ului să mai scape de conserve”, a mai declarat, la acel moment, Victor Ponta.

Ulterior, negocierile au decurs fără succes, iar liderii PSD au renunțat, în mod oficial, la ideea de a face alianțe electorale pentru parlamentare.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, că social- democrații sunt „adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl.

„Am discutat cu colegii mei în ceea ce privește alianțele politice și am luat hotărârea ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale. Suntem adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl. Este o decizie clară. O să încercăm să discutăm cu ceilalți lideri politici alianțe post electorale”, a spus Ciolacu.

Potrivit unor surse participante la ședințe, citate de Digi 24, doar Radu Moldovan, liderul de la Bistrița și Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, au votat în favoarea alianțelor la parlamentare.

Ciolacu susține că i-a oferit lui Tăriceanu un loc pe listele PSD, însă acesta refuzat

„I-am făcut o ofertă domnului Tăriceanu să vină pe listele PSD, a refuzat și îi respect decizia”, a mai spus Ciolacu.

Tăriceanu a scris luni un mesaj pe facebook în care acuza o campanie de fake-news.

„Continuă „fake news-urile” din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aș candida la alegerile parlamentare pe listele PSD!”, a scris pe Facebook, luni seara, liderul ALDE. „Nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul partener de guvernare al PSD, dar și cel care a contribuit decisiv la dărâmarea Executivului social-democrat, dă asigurări că „ALDE va rămâne apărătorul drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi al nevoii de a fi respectată legea”.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului