Marcel Vela: Direcţia pentru Siguranţa Şcolară, înfiinţată

Marcel Vela: Direcţia pentru Siguranţa Şcolară, înfiinţată
Publicat: 08/09/2020, 21:54
Actualizat: 08/09/2020, 22:01

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că a semnat marţi ordinul pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române. Aceasta va avea ca obiectiv combaterea infracţionalităţii şi violenţei în şcoli şi în vecinătatea acestora.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat marţi că din noua structură vor face parte 270 de poliţişti.

„Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti, organizaţi la nivelul IGPR, a DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ. Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Direcţia pentru Siguranţa Şcolară va monitoriza măsurile de siguranţă, infracţiunile din fiecare şcoală şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale pentru buna funcţionare a şcolilor.

Dacian Cioloș, despre redeschiderea școlilor

„În mod normal nu ar trebui să fie niciun motiv ca şcoala să nu înceapă la timp. Şi o spun foarte direct, sper ca Guvernul să nu joace politic şi povestea asta cu deschiderea sau cu amânarea deschiderii şcolii, pentru că autorităţile locale au o responsabilitate în a pregăti infrastructura să fie gata să primească elevii şi la fel, ministerul să pregătească tot ce ţine de partea profesorală. Au avut timp să o facă. Mandatul primarilor a fost prelungit. Ştiau foarte bine că trebuiau să pregătească începerea anului şcolar pentru că alegerile vor fi doar la sfârşitul lunii septembrie în cel mai bun caz. Deci, e un subiect cu care nu ne putem juca”, a explicat Dacian Cioloș.