Marea Britanie, cea mai mare rată de decese din Europa în timpul pandemiei coronavirusului

Marea Britanie, cea mai mare rată de decese din Europa în timpul pandemiei coronavirusului
Publicat: 04/08/2020, 09:43
Actualizat: 06/04/2021, 14:45

Marea Britanie a avut cea mai mare rată de decese în exces din orice țară din Europa în timpul pandemiei coronavirusului, cu o creștere care a durat mai mult și s-a răspândit în mai multe locuri decât cele din națiuni cu lovituri dure, precum Italia și Spania, potrivit unui raport guvernamental publicat joia trecută .

Concluziile, într-un raport al Oficiului Național de Statistică al Marii Britanii, au pictat o imagine sumbră a modului în care Marea Britanie a depășit primul val al pandemiei. Au venit când primul ministru Boris Johnson a evidențiat luptele altor țări în controlul noilor infecții, mutându-se pentru a pune mai multe dintre ele sub o carantină de călătorie, potrivit NYTimes.

Criticii au spus că domnul Johnson încearcă să abată atenția de la propriul său răspuns la pandemie, despre care au spus că a lăsat țara la fel de vulnerabilă la o reînviere ca vecinii săi.
Când cifra de decese britanică cauzată de virus a depășit-o pentru prima dată pe cea a altor țări europene în mai, domnul Johnson a susținut că comparațiile dintre țări sunt invidioase, deoarece guvernele colectează și analizează diferit datele.

Dar biroul de statistici a spus că a evitat aceste capcanele examinând ratele de mortalitate din Europa din toate cauzele – nu doar de la cele atribuite Covid-19, boala cauzată de virus – din ianuarie până în iunie, și apoi comparându-le cu cifrele medii din 2015 cu 2019.

Acest lucru ține cont de decesele Covid-19 care nu au fost etichetate ca atare și decese legate indirect de pandemie, precum cele din lipsa de acces la spitale în timpul blocajelor. Demografii consideră că urmărirea mortalității în exces este cel mai precis ecart de decese în timpul pandemiei.

Există câteva aspecte majore ale datelor, nu în ultimul rând lipsa statisticilor din Germania, cea mai populată țară din Europa de Vest și una care s-a comportat mai bine decât majoritatea în menținerea infecțiilor și a deceselor.

Raportul nu prevede, de asemenea, un număr brut de decese în exces pentru fiecare țară, ci mai degrabă o măsură relativă a ratei deceselor peste media istorică, ajustată pentru factori precum diferențele de vârstă.

Biroul de statistici a estimat separat că Regatul Unit a suferit 55.763 decese în exces începând cu 14 martie, când virusul a început să circule în țară, până la 17 iulie. cea mai mare din Europa și o creștere a mortalității cu 31 la sută pentru acea perioadă a anului.

Raportul britanic confirmă imaginile înfiorătoare ale spitalelor copleșite din Italia și Spania în martie și aprilie. În vârful lor, decesele din unele părți din Spania și Italia au crescut mult mai mult decât oriunde în Marea Britanie, ajungând la o rată de 9 ori mai mare decât rata obișnuită la jumătatea lunii martie la Bergamo, în Italia de Nord, un epicentru timpuriu.

În Anglia, unde creșterile locale nu au fost la fel de abrupte, cel mai mare salt a fost de 4½ ori mai normal la jumătatea lunii aprilie în Brent, un oraș din Londra. Birmingham a avut cel mai înalt vârf pentru un important oraș britanic, de 3½ ori mai mare decât media din ultimii ani.

Dar rata de deces pentru Anglia în ansamblu a fost crescută mai mult decât în ​​Spania sau Italia, iar creșterea s-a extins în toate colțurile țării.

„Mortalitatea în exces a fost răspândită geografic în întreaga U.K. în timpul pandemiei, în timp ce a fost mai localizată geografic în majoritatea țărilor din Europa de Vest”, a spus Edward Morgan, expert în analiza sănătății și evenimente de viață la Oficiul pentru Statisticile Naționale.

Pentru majoritatea țărilor europene, rata mortalității a avut un impact semnificativ la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. În ultima săptămână a lunii martie, cea mai gravă din Europa, cu 33.000 de decese în exces, Spania singură a înregistrat peste 12.500 de victime mai mult decât s-ar fi așteptat în comparație cu datele din 2016 până în 2019, iar Italia peste 6.500, potrivit unui al doilea studiu, de către francezi. agenția națională de statistică, INSEE.

Toate spus, Italia a raportat 35.129 de decese Covid-19, iar Spania a raportat 28.441, dar analiza Times pune decese în exces la peste 44.000 în fiecare dintre aceste țări.

Raportul britanic s-a concentrat în principal pe Anglia, mai degrabă decât pe întregul Regat Unit, deoarece, a spus, guvernele din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord își administrează propriile politici de sănătate, deseori cu rezultate diferite. Anglia, cea mai mare parte a Marii Britanii, a înregistrat creșteri mult mai puternice ale ratelor de deces în timpul pandemiei decât celelalte.

Experții în domeniul sănătății publice au atribuit un nivel mai mare al Marii Britanii în ceea ce privește momentul blocării domnului Johnson, care a venit la o săptămână după cele din Italia și Spania. Guvernul a abandonat un program de testare în masă și de urmărire a contactelor la începutul lunii martie, privându-l de date despre cât de rapid a circulat virusul în populație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”