Marea majoritate a angajaților din sistemul sanitar sunt de acord cu plata în funcție de performanță

Marea majoritate a angajaților din sistemul sanitar sunt de acord cu plata în funcție de performanță
Publicat: 14/12/2013, 19:33
Actualizat: 08/02/2019, 17:02

Aproape 84 la sută din anagajații din sistemul sanitar chestionați în cadrul unui studiu se declară de acord cu salarizarea în funcție de performanță, iar 78 la sută consideră că acest sistem va conduce la creșterea calității serviciilor medicale.

Potrivit studiului, dat publicității sâmbătă de Federația „Solidaritatea Sanitară”, inechitățile salariale ar afecta aproape 46 la sută dintre salariați, care au răspuns că au salariul mai mic decât colegii cu același nivel de pregătire.

Aproape 84 la sută dintre salariați sunt de acord cu introducerea unui sistem de salarizare în funcție de performanță, 40 la sută dintre respondenți indicând un grad de satisfacție mare și foarte mare față de introducerea unui astfel de sistem.

Totodată, 42,4 la sută din respondenți consideră că salarizarea în funcție de performanță va avea ca impact creșterea semnificativă a calității serviciilor medicale, în timp ce 35,6 la sută indică o creștere discretă a calității serviciilor prin aplicarea acestui sistem.

Majoritatea respondenților – 74 la sută – consideră că salarizarea în funcție de performanță trebuie să se aplice în mod diferențiat pe categorii de salariați și pe specialități.

În ceea ce privește criteriile propuse de către Ministerul Sănătății pentru evaluarea personalului în vederea salarizării în funcție de performanță, 35 la sută dintre respondenți s-au pronunțat pentru nivelul de pregătire profesională, 32 la sută – calitatea muncii, 21 la sută – cantitatea muncii – și 12 la sută – fidelizarea muncii

Sondajul a fost realizat în perioada 15 iulie – 10 octombrie 2013, pe un eșantion de 395 de salariați din sistemul sanitar, care au completat integral chestionarul propus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase