Marian Godină, despre preotul acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor: „Nu trebuie să fii expert ca să îți dai seama dacă înregistrarea e reală”

Marian Godină, despre preotul acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor: Nu trebuie să fii expert ca să îți dai seama dacă înregistrarea e reală

„Mai tare decât știrea în sine, m-a mirat reacția multor oameni care susțineau cu tărie că e o făcătură, deși nu cred că trebuie să fii vreun expert tehnic ca să îti dai seama dacă înregistrarea aia e reală sau nu. Culmea, era cam aceeași categorie de oameni care cred în conspirații mondiale fără să vadă nici măcar o probă, dar refuză să creadă ceva atunci când au și probe|, scrie polițistul, pe contul său de Facebook.

Unii utilizatori atrag atenția lui Godină că înregistrarea poate fi falsă, în timp ce alții scriu despre reportajele care s-au făcut despre preotul Cristian Pomohaci.

„Marian, sunt oameni și oameni, nu suntem noi în măsură să judecăm. În orice pădure există uscături, știi bine asta. Plus că nu este bine să se lovească atâta în biserică, o gramadă de așa zis atei își dau cu părerea folosind cuvinte obscene, și preoții sunt oameni, la fel ca și polițiștii, și printre ei posibil să fie unii care se abat de la crez, dar nu îi bine atâta ură îndreptată împotriva bisericii”, scrie un utilizator.

„Sincer m-am mirat că s-a aflat în presa abia acum. Printr-o conjunctură, acum 10 ani, am locuit în altă țară cu niște consăteni de-ai lui. Mi-au povestit de atunci aceste lucruri. Bătrânii normal că nu cred, pentru că el preferă doar și niciodată nu la vreun moș”, scrie un altul.

În înregistrarea convorbirii care a apărut pe Internet, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci încearcă să corupă sexual un adolescent în vârstă de 17 ani, promițându-i că va fi plătit dacă va întreține relații sexuale cu el.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzațiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoție.

Întrebați despre stadiul anchetei, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia arată: „În ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de către organismele eparhiale competente pentru săvârșirea unor abateri disciplinare în urma cărora a fost sancționat cu dojană arhierească, oprirea totală de la săvârșirea lucrărilor sfinte pe o perioadă determinată de timp și cu canonisirea la o mănăstire pe o perioadă de o lună de zile, conform regulamentelor bisericești în vigoare. Urmare a acuzațiilor care i se aduc părintelui Cristian Pomohaci în articolele apărute, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă în care cel inculpat își va putea prezenta punctul de vedere referitor la învinuirile din textul articolului și din materialul audio difuzat în mediul online. În cazul în care în urma anchetei cele reclamate se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoție”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedește a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

Parohiile din Mureș aparțin de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Înregistrarea care a apărut pe Internet durează peste 20 de minute, iar în ea se aud două voci, între care una se presupune că este a preotului Pomohaci, care este și interpret de muzică populară, iar cealaltă unui adolescent în vârstă de 17 ani. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit. Apoi, bărbatul îi propune adolescentului să-i arate organul sexual și îi promite că va fi remunerat dacă va întreține relații sexuale cu el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?