Mariana Câmpeanu anunță că propunerea de reducere a bugetului Ministerului Muncii, de 520 de milioane lei, a venit din partea sa: „Îmi ajung banii”

Mariana Câmpeanu anunță că propunerea de reducere a bugetului Ministerului Muncii, de 520 de milioane lei, a venit din partea sa: Îmi ajung banii
Publicat: 28/10/2013, 18:24
Actualizat: 02/09/2019, 19:28

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, după anunțul privind reducerea bugetului ministerului pe care îl conduce, cu 520,4 milioane lei, că ea a făcut propunerea privind rectificarea, și nu premierul Victor Ponta.

Guvernul a decis tăierea bugetelor ministerelor pentru a acoperi gaura de trei miliarde de lei de la buget. Cea mai mare tăiere se face la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv 520,4 milioane de lei.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că din acești bani, cea mai mare scădere – 330 milioane de lei – este la asistență socială.

„(Prin rectificarea n.r.) se face o echilibrare în funcție de buget la nivelul tuturor ministerelor… Aceste sume îmi sunt suficiente în așa fel încât să îmi ajungă până la sfârșitul anului”, a declarat Mariana Câmpeanu la Digi 24.

Ministrul Muncii afirmă că ea a făcut propunerea de reducere a bugetului, precizând că trebuiau reduse cheltuielile cu bunurile și serviciile. „Eu am avansat cifre pe fiecare capitol social… în total 520 de milioane de lei… Dacă sunt ministere mai chibzuite, li se iau banii”, a conchis ea.

Având încasări mult sub cele prognozate în primele trei trimestre ale acestui an, Guvernul Ponta a convenit cu FMI o rectificare negativă a bugetului de stat, un minus de aproape 3 miliarde, și un deficit crescut de la 2,3 la 2,5 la sută. Ca să acopere gaura din buget, guvernul a decis tăierea fondurilor alocate inițial ministerelor, cele mai mari tăieri fiind de la Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului, în cazul celor două din urmă fiindu-le interzis să dispună executarea de lucrări de investiții noi sau în continuare în cadrul Planului național de dezvoltare a infrastructurii. Vezi aici mai multe detalii!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase